http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52cea6220876b.jpg

Het spelen van games op een Bravia TV, tablet of smartphone via PlayStation Now zal niet zonder DualShock 3 kunnen, zo meldt The Verge. De PS Vita is uiteraard gewoon te gebruiken als controller voor de games, maar als je de service op bijvoorbeeld een Galaxy S4 of iPhone 5s gebruikt, dan heb je een controller nodig.

De kans is groot dat Sony dan ook ‘houders’ gaat maken voor je telefoons en tablets die ervoor zorgen dat er een controller aan bevestigd kan worden. Het is aan één kant wel logisch dat men hier voor kiest, aangezien touch-controls met zulke gecompliceerde games allesbehalve te doen zijn. Het is alleen wel zo dat het smartphone/tablet idee een stuk minder portable wordt op deze manier.

Sony tells us a DualShock 4 will do for the PlayStation 4, and the PlayStation Vita handheld buttons can continue to work the same way they do now. Sony’s new Bravia TVs will specifically require a DualShock 3 controller, though — and so will tablets and smartphones, according to the executive.