Zoals een collega een tijdje geleden erg mooi verwoordde: “Je hebt mooie games, hele mooie games en je hebt spectaculair mooie games.”. Het ambitieuze Project CARS (Community Assisted Racing Simulator) van Slightly Mad Studios hoort bij die laatste categorie. Absoluut.

Enthousiasme is onvermijdelijk bij het zien van al het moois, maar enige voorzichtigheid is geboden. Uitmuntende graphics alleen zorgen er natuurlijk nog niet voor dat het qua gameplay en physics ook goed zit. Zo zijn er beta-testers die nog niet overtuigd zijn van het rijgedrag van de auto’s.

Tevens is het de vraag of het er op alle platformen zo gelikt uit gaat zien. Het lijkt aannemelijk dat de Wii U-versie wat in zal leveren op grafisch gebied in vergelijking met de PlayStation 4 en Xbox One. En zonder meer aannemen dat de versies voor die laatste twee zich ten tijde van de release kunnen meten met die voor een high-end PC met alle settings op maximaal (zoals we die in actie zien in het onderstaande filmpje met work-in-progress materiaal dat vorige week verscheen) is misschien ook wat optimistisch.

Maar ja, dat zijn zorgen voor later en dát het hoe dan ook een plaatje wordt op ‘onze’ PS4 mogen we inmiddels toch wel vaststellen. Project CARS zal in de tweede helft van dit jaar uitkomen en tot die tijd moeten we het doen met de beelden die we voor onze kiezen krijgen. Dus, ga er maar eens goed voor zitten en bekijk deze niet geringe hoeveelheid nieuwe screenshots van de race-game die op het oog de Gran Turismo’s en DriveClub’s van deze wereld in het stof zal doen bijten…