http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52d52b24a8ede.jpg

Review: Zen Pinball 2 – Zen Pinball draait al een tijdje mee en is al gedebuteerd op meerdere platformen, de kans is dan ook groot dat je de games al eens gespeeld hebt of er in ieder geval vanaf weet. Met de komst van de next-gen consoles kon de game uiteraard ook niet uitblijven op de PS4, Zen Pinball 2 kwam dan ook onlangs uit voor Sony’s nieuwste console. Het concept van pinball is natuurlijk al tientallen jaren oud en is ook al geruime tijd digitaal een hit, zelfs al in de tijd van MS-DOS. Benieuwd hoe Zen Pinball op de PS4 zich staande houdt? Dat lees je in dit artikel.

Alleen de beste tafels

Zen Pinball 2 op de PS4 komt met een flink aantal tafels, maar niet de gehele collectie die je op andere platformen vindt. De collectie die alleen wel beschikbaar is zijn wel de absolute favorieten van de franchise. Zo vind je de Star Wars tafel in de collectie, Marvel, Plants vs. Zombies, Earth Defense en nog een aantal andere toppers. Nieuwe tafels zullen ongetwijfeld in de loop van de tijd toegevoegd worden, zodra ze compitabel zijn met de PS4-versie van de game.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52d6a08172376.jpg

Grafisch

Het is grafisch moeilijk om een Pinball-tafel nog naar een hoger niveau te tillen dan op de PS3 al mogelijk was, maar het is wel degelijk een vooruitgang. Het grootste verschil zit hem eigenlijk nog wel in het feit dat de game loopt op 1080p/60FPS. Dit zorgt ervoor dat de bal maar al te soepel beweegt en dat alle bewegingen er gewoon prachtig uitzien. Zen Pinball zorgt voor een hoop spektakel en alhoewel het geen realistische weergave is van hoe pinball daadwerkelijk werkt, hoeft dit niet meteen erg te zijn.

Alles is erg spectaculair, er gebeuren honderden dingen tegelijk en af en toe krijg je gekke dingen te zien die zich binnen de tafel afspelen. De tafels zitten enorm goed in elkaar en zullen je maar al te lang zoet kunnen houden.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52d6a099d3c68.jpg

Exclusieve PS4 features ontbreken

De game maakt niet echt gebruik van de exclusieve PS4-features met bijvoorbeeld het aanraakgevoelige gedeelte op de controller. Wel is bijvoorbeeld Remote-play mogelijk en natuurlijk kun je de Share-knop gebruiken. Er zit verder weinig diepgang in de besturing van de game, het is simpel, het werkt en eigenlijk zit het grootste gewin gewoon al in de DualShock 4 zelf met betere triggers.

Conclusie:

Zen Pinball was eigenlijk al onze grote favoriet op de vorige generatie en met de komst van de PS4-versie is dit gevoel er nog steeds. De game is nu beschikbaar op alle platformen, PS3, PS Vita en PS4 en dat maakt de cirkel mooi rond. Het is dezelfde titel als op de PS3, maar het speelt wel vele malen beter en 1080p/60FPS is een heerlijke vooruitgang.