Easter Egg in Assassin’s Creed IV: Black Flag na maanden eindelijk gevonden

Easter Eggs. Ze zitten verstopt in menig spel en worden over het algemeen vrij snel gevonden. Zeker als ze gemeld worden, zou je zeggen. Schrijver van Assassin’s Creed IV: Black Flag, Darby McDevitt, daagde spelers begin november via zijn Twitter-account uit om een ‘uiterst goed verstopte’ variant te vinden:

 

Eindelijk, niet minder dan zo’n twee en een halve maand na de release van het spel, is het dan zover. Diep weggestopt in de sound files is het betreffende geluidsfragment gevonden door YouTuber en, naar eigen zeggen, hardcore Assassin’s Creed fan, Kosappi Uni. Uiteraard heeft hij het wereldkundig gemaakt en je kunt het hieronder beluisteren.

Erg grappig, zeker voor diegenen die Assassin’s Creed IV: Black Flag gespeeld hebben en voor wie ‘John from IT’ ook daadwerkelijk een bekend karakter zal zijn. Voor wat meer achtergrondinformatie over deze medewerker van Abstergo Entertainment kan je op de Assassin’s Creed wiki terecht. Let wel op voor spoilers als je het spel nog wilt gaan spelen of er mee bezig bent.

Natuurlijk, deze verborgen boodschap was (en is) niet makkelijk te vinden voor de meesten onder ons, maar toch is het bewonderenswaardig dat het team van Assassin’s Creed IV: Black Flag het voor elkaar heeft gekregen om het ondanks de melding op Twitter zo lang verborgen te houden.

Boxshot Assassin's Creed IV: Black Flag

Assassin's Creed IV: Black Flag

Releasedatum:
29-10-2013
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:
 1.    787 XP
  jonas46's avatar

  HAHA! Geniaal gewoon, één van de betere !

 2.    151 XP
  Waspoeder's avatar

  Haha wel grappig

 3.    1518 XP
  Redrum83's avatar

  Snap hem ff niet…
  Dus het is niet ingame gevonden, maar door het spitten in het bestand files van het spel zelf?

 4.    1058 XP
  Vloetje's avatar

  @Redrum83:

  Je snapt het 🙂

  Het gaat dus misschien om een wat ander Easter Egg dan gebruikelijk, maar in feite is het wel degelijk een Easter Egg.

 5.    1518 XP
  Redrum83's avatar

  @Vloetje: 😉 haha okok thnx voor de confirmatie