Easter Eggs. Ze zitten verstopt in menig spel en worden over het algemeen vrij snel gevonden. Zeker als ze gemeld worden, zou je zeggen. Schrijver van Assassin’s Creed IV: Black Flag, Darby McDevitt, daagde spelers begin november via zijn Twitter-account uit om een ‘uiterst goed verstopte’ variant te vinden:

 

Eindelijk, niet minder dan zo’n twee en een halve maand na de release van het spel, is het dan zover. Diep weggestopt in de sound files is het betreffende geluidsfragment gevonden door YouTuber en, naar eigen zeggen, hardcore Assassin’s Creed fan, Kosappi Uni. Uiteraard heeft hij het wereldkundig gemaakt en je kunt het hieronder beluisteren.

Erg grappig, zeker voor diegenen die Assassin’s Creed IV: Black Flag gespeeld hebben en voor wie ‘John from IT’ ook daadwerkelijk een bekend karakter zal zijn. Voor wat meer achtergrondinformatie over deze medewerker van Abstergo Entertainment kan je op de Assassin’s Creed wiki terecht. Let wel op voor spoilers als je het spel nog wilt gaan spelen of er mee bezig bent.

Natuurlijk, deze verborgen boodschap was (en is) niet makkelijk te vinden voor de meesten onder ons, maar toch is het bewonderenswaardig dat het team van Assassin’s Creed IV: Black Flag het voor elkaar heeft gekregen om het ondanks de melding op Twitter zo lang verborgen te houden.