Iedereen die in het bezit is van een PlayStation 4 zal inmiddels wel gemerkt hebben dat de batterijduur van de DualShock 4 controller niet al te lang is. Dat is vervelend als je erg veel speelt en hem continu moet opladen en een eventuele oplossing zou het uitschakelen van de continu brandende lightbar voorop de controller zijn.

Hoewel, LED lichtjes vragen niet echt veel stroom, maar ieder beetje helpt nietwaar? Op dit moment is de lightbar sowieso een beetje overbodig, want in zo goed als elke game die nu beschikbaar is wordt deze lightbar niet gebruikt. In de eerste instantie was er de suggestie dat Sony een optie om deze lightbar in- en uit te schakelen zou toevoegen via een firmware update, maar dat lijkt nu van de baan.

Via Twitter werd Shuhei Yoshida gevraagd of deze optie er nog zou gaan komen, hierop gaf hij kort antwoord met ‘nee’. Vorige maand werd hem hetzelfde gevraagd en toen zei hij; ‘ik betwijfel het’. Wel gaf hij aan dat hij een optie om het licht te dimmen geen slecht idee vond, maar of dat er gaat komen…