De aankondigingen van nieuwe PlayStation Vita games door indie developers blijven maar komen en er is inmiddels weer een nieuwe game aangekondigd. Het betreft hier de game Bodycheck van Ludometrics welke naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar uitgebracht zal worden.

Bodycheck is een sportgame voor mensen die niet echt per se van sport houden. Het gaat meer om fun beleven en hierdoor zijn er in een potje alternatieve American Football geen regels. Je speelt met een kleiner team en hierbij mag je alle vormen van fysiek geweld toepassen. Het simpele doel is meer punten scoren dan de tegenstander.

Dit is niet het enige, want het concept is vrij bizar te noemen. Tijdens het spelen zul je spells op tegenstanders los kunnen laten evenals dat je ze voor eigen gewin kunt gebruiken. Deze spells lopen uiteen van een teamgenoot reviven, een lightning bolt casten ten nadele van de tegenstander en nog veel meer.

Lang verhaal kort, een maffe sportgame waarin vooral de fun voorop staat. Bovenaan een eerste trailer die wellicht een beter idee geeft van wat je kunt verwachten.