Inmiddels weten we dat de reboot van Tomb Raider ook zijn opwachting zal maken op de PS4 en Xbox One. Naast dat jullie hier al konden lezen waarom wij denken dat Tomb Raider Definitive Edition wederom een topper gaat worden, verscheen er onlangs ook een video waarin de PS3 en PS4 versie met elkaar vergeleken werden.

In die video was het verschil tussen beide versies al aardig waar te nemen, maar het is natuurlijk wel interessant om te weten op welke resolutie en framerate de game daadwerkelijk zal draaien op de PS4. Producer van de game, Scott Amos, heeft nu bevestigd dat Tomb Raider: Definitive Edition zowel op de PS4 als op de Xbox One 1080p als resolutie zal hebben. Daarnaast zullen beide versies op 30fps draaien.


Ook bij Crystal Dynamics begrijpen ze echter wel dat niet iedereen die de game al gespeeld heeft op de PS3 weer opnieuw de buidel gaat trekken voor de PS4 versie. Amos ging hier dan ook verder op in en kwam met een toch alleszins logische reactie.

“It’s a question we get asked so much, our brand and marketing team actually put together an infographic to answer that,”[…]”For us, we wanted the ultimate expression of our vision for Tomb Raider on last-gen for next-gen. For people who haven’t played Tomb Raider yet but who have a next-gen console – this for them to show off their console, to play a great game.”

Vanaf 31 januari kunnen wij in Europa aan de slag met de heruitgave van Tomb Raider op de PS4.