Net als dat we ieder jaar een nieuwe Call of Duty of een nieuwe FIFA mogen verwelkomen, verschijnt er ook ieder jaar een nieuwe Assassin’s Creed. De franchise staat er inmiddels om bekend dat het verhaal zich in elk deel weer toespitst op een bepaalde periode uit onze rijke geschiedenis.

Zo hebben we er inmiddels meerdere langs zien komen waaronder de middeleeuwen ten tijde van de roemruchte kruistochten, de renaissance periode in Italië, het Amerika tijdens de onafhankelijkheidsoorlog en momenteel staat natuurlijk de gouden eeuw van de piraterij centraal in Assassin’s Creed IV: Black Flag.

Eind dit jaar verschijnt er (naar verwachting) weer een nieuwe Assassin’s Creed en dan rijst natuurlijk de vraag in welke tijdsperiode het verhaal zich dit keer gaat afspelen. Recent doken daar al meerdere hints over op, maar het feodale Japanse tijdperk lijkt nu toch aan de beurt te zijn. Tenminste, als we creative director van Assassin’s Creed IV: Black Flag, Jean Guesdon, mogen geloven.

Hij sprak zich hierover uit in een interview met VG2447, al gaf hij wel aan dat er ook nog veel ‘andere tijdsperiodes’ zijn die interessant genoeg zijn.

“Feudal Japan remains – like numerous other time periods and locations – a possible future setting for the franchise because thanks to the Animus. The entire human history is our playground.”

Dit klinkt natuurlijk zeer interessant, zeker als je bedenkt dat het een tijd was waarin ook samurai’s een grote rol speelden. Mocht de volgende Assassin’s Creed zich daadwerkelijk in deze setting afspelen, dan staan wij alvast te trappelen om als samurai-assassin onze vijanden in mootjes te hakken.