Danganronpa: Trigger Happy Havoc voor de PS Vita komt volgende maand westwaards


Danganronpa is een titel die niet iedereen direct bekend in de oren zal klinken. Dit komt omdat de Danganronpa games eerder enkel in Japan uit zijn gekomen. Ja, je hoort het goed – het gaat er hier om meerdere. In dit geval gaat het om Trigger Happy Havoc, een game die in 2010 uitkwam voor de PSP en in 2014 een remake krijgt voor de PS Vita.

Na de goede ontvangst van Virtue’s Last Reward op de PS Vita – de spirituele opvolger van 999: Nine Persons, Nine Hours, Nine Doors – zou het een weggegooide kans zijn om hier niet op door te bouwen. Ook van het verhaal van Danganropa weten de spelers te houden tot het (letterlijke) bittere eind.

Met interessante gameplay, die veel wegheeft van de Ace Attorney serie, moet je meerdere moorden oplossen die hun oorsprong vinden bij een ontspoord schoolhoofd die de vorm aandoet van een beer, Monokuma genaamd. Gevangen in een schoolgebouw, is het de taak aan iemand om een ander te vermoorden en de regels zijn simpel: Word je ontdekt, dan zul jij een ironische dood sterven. Wijzen de leerlingen een ander aan als de mogelijke dader, dan ontkom je aan Monokuma en mag je de school levend verlaten.

Alleen goed nadenken over je keuze is vaak iets waar je geen tijd voor hebt. Tijdens de “Class Trials” zul je namelijk snel moeten beslissen wie je verdenkt en dat alles terwijl je bezig bent met minigames die zowel je ritme als snelheid testen.

Klinkt dit alles je als muziek in de oren? Dan hoef je gelukkig niet al te lang meer te wachten, zo maakte NIS bekend. De game zal vanaf 14 februari exclusief voor de PS Vita verkrijgbaar zijn.

Boxshot Danganronpa: Trigger Happy Havoc

Danganronpa: Trigger Happy Havoc

Releasedatum:
14-02-2014
Genre:
Actie
Uitgever:
Nippon Ichi Software
Ontwikkelaar:
 1.    113 XP
  GinoSaputo's avatar

  Ben nu bezig met de anime. Erg geinig vooral aangezien de karakters erg doorsnee lijken op het eerste gezicht maar dit word al snel doorbroken door de serie zelf.

 2.    106 XP
  Gio's avatar

  Dit is… oud nieuws.

  De Vita remake is uit 2013, niet 2014, Kim.

 3.    101 XP
  Nick299's avatar

  Remake, hd, enz… Allemaal leuk en aardig maar ik wil nieuwe titels, ik ben toch gvd geen koe die alles herkauwd.

 4. crew Redacteur -    2220 XP
  Sensu's avatar

  @Gio: Oh is dat zo? Is het al 14 februari 2014 geweest dan? Want volgens NIS komt die game dan pas hier uit hoor…

 5.    106 XP
  Gio's avatar

  @Sensu: Sinds wanneer staat release gelijk aan nieuws? Het was in november al bekend dat de game in het westen zou uitkomen. Het stuk is geschreven alsof het nu pas naar voren werd gebracht: “Dan hoef je gelukkig niet al te lang meer te wachten, zo maakte NIS bekend”.

 6. crew Redacteur -    2220 XP
  Sensu's avatar

  @Gio: Het gaat hier toch om de releasedatum, die was nog niet bekend. Kijk even naar het bronbericht voordat je jezelf voor schut zet doordat je dat bij mij probeert..

 7.    106 XP
  Gio's avatar

  @Sensu: Waarom beticht je me er in hemelsnaam van dat ik je te kakken wil zetten? Iemand op een foutje wijzen (op een wellicht weinig informatieve manier) is wat anders dan iemand voor schut proberen te zetten. Ik zeg je dat simpelweg ’t nieuws al langer bekend was.

  Hier, releasedatums staan erin: http://www.animenewsnetwork.com/press-release/2013-11-12/danganronpa/trigger-happy-havoc-out-in-us-and-europe-february-2014
  Of hier: http://www.japanator.com/danganronpa-trigger-happy-havoc-out-west-in-february-30376.phtml

 8. Anoniem -   
  83.80.218.xxx's avatar

  @GinoSaputo: mee eens, They will realise soon, just wait and see ^.^

 9. crew Redacteur -    2220 XP
  Sensu's avatar

  @Gio: Het is toch echt degene die dit bronbericht heeft geschreven, van NIS zelf dus, die dan de fout maakt op de belangrijkste website voor Playstation nieuws dat hij dit naar buiten bracht als ‘nieuws’, niet de mijne. Ik zag nergens die releasedatum al aangegeven en slechts één van de twee websites (die ik overigens niet eens ken…) die je doorgaf heeft er überhaupt een releasedatum staan. Dat wil dus zeggen dat ik het nieuws wat zij brengen goed tot een nieuwsbericht heb gevormd, maar dat zij ogenschijnlijk zijn vergeten dat ze dit misschien ergens al eerder naar buiten hebben gebracht.

 10.    7442 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @Gio:

  Wat een gezeur ik wist het niet GIO 3 kwart van de mensen kunnen deze site waarschijnlijk niet eens nu weet iedereen het…..

 11.    106 XP
  Gio's avatar

  @Sensu: Ik zie het eigenlijk meer als een promobericht een paar weken voor de release. Zo van, “vergeet niet Danganronpa” te kopen. Het is gissen waarom NIS America het nieuws niet eerder op ’t blog in de EU zette, gezien het dit in de VS veel eerder deed (inclusief in de comments de melding dat het spel op 14 feb in Europa zou verschijnen).