Danganronpa is een titel die niet iedereen direct bekend in de oren zal klinken. Dit komt omdat de Danganronpa games eerder enkel in Japan uit zijn gekomen. Ja, je hoort het goed – het gaat er hier om meerdere. In dit geval gaat het om Trigger Happy Havoc, een game die in 2010 uitkwam voor de PSP en in 2014 een remake krijgt voor de PS Vita.

Na de goede ontvangst van Virtue’s Last Reward op de PS Vita – de spirituele opvolger van 999: Nine Persons, Nine Hours, Nine Doors – zou het een weggegooide kans zijn om hier niet op door te bouwen. Ook van het verhaal van Danganropa weten de spelers te houden tot het (letterlijke) bittere eind.

Met interessante gameplay, die veel wegheeft van de Ace Attorney serie, moet je meerdere moorden oplossen die hun oorsprong vinden bij een ontspoord schoolhoofd die de vorm aandoet van een beer, Monokuma genaamd. Gevangen in een schoolgebouw, is het de taak aan iemand om een ander te vermoorden en de regels zijn simpel: Word je ontdekt, dan zul jij een ironische dood sterven. Wijzen de leerlingen een ander aan als de mogelijke dader, dan ontkom je aan Monokuma en mag je de school levend verlaten.

Alleen goed nadenken over je keuze is vaak iets waar je geen tijd voor hebt. Tijdens de “Class Trials” zul je namelijk snel moeten beslissen wie je verdenkt en dat alles terwijl je bezig bent met minigames die zowel je ritme als snelheid testen.

Klinkt dit alles je als muziek in de oren? Dan hoef je gelukkig niet al te lang meer te wachten, zo maakte NIS bekend. De game zal vanaf 14 februari exclusief voor de PS Vita verkrijgbaar zijn.