Naughty Dog staat eigenlijk op eenzame hoogte als het gaat om kwalitatief hoogstaande titels die de afgelopen jaren voor de PlayStation 3 zijn verschenen. Met de Uncharted reeks liet de ontwikkelaar al zien hoe je echt films en games op een fantastische manier kunt samensmelten, om die prestatie vervolgens nog eens doodleuk te overtreffen met het vorig jaar uitgebrachte The Last of Us.

Binnenkort komt daar in ieder geval het DLC pakket Left Behind voor uit wat een extra hoofdstuk toevoegt aan het verhaal van de singleplayer campagne. Dat brengt de hoop met zich mee op het verschijnen van een eventuele GOTY Edition voor de game. Naughty Dog’s Community Strategist, Eric Monacelli, acht dat echter twijfelachtig of zo’n editie daadwerkelijk nog dit jaar zal verschijnen. Dit geldt volgens Monacelli ook voor Uncharted 4 voor de PS4 waar nu aan gewerkt wordt.

Deze informatie is afkomstig van het officiële PlayStation Blog waar Mancellig in ging op vragen die door fans aan hem werden gesteld over The Last of Us. Zo bevestigde hij ook dat er trophies te behalen zullen zijn tijdens het spelen van de Left Behind DLC, al ging hij daar verder niet op in. Het Left Behind pakket zal op 14 februari te downloaden zijn vanuit de PlayStation Store. Voorlopig staat er na de release van Left Behind geen singleplayer DLC meer op de planning, zo bevestigde Monacelli. Naughty Dog zal hierna onder andere nog werken aan DLC voor de multiplayer van The Last of Us