Een tropisch eiland met witte stranden, wilde inheemse diersoorten, rondvliegende kogels en stromend bloed van de bewoners. Bij dit gegeven komt Far Cry 3 snel naar boven. Dit laatste grote deel van de serie was een prima shooter en gaf de naam wat meer glans.

Na het succes van die game zou je een nieuw deel verwachten en het lijkt erop dat dit werkelijkheid gaat worden. Vorig jaar bracht componist Cliff Martinez, welke aan films zoals Solaris en Drive heeft gewerkt naar buiten dat hij aan een game werkt genaamd Far Cry 4.

Hoewel er een officiële aankondiging uit blijft komt er toch steeds wat meer naar buiten die het bestaan van de game bevestigt, zoals nu, want VideoGamer achterhaalde wat details van Xavier Plagnal, die sinds september 2013 voor Ubisoft Shanghai werkt. Het interessante aan zijn CV op LinkendIn is dat er bij staat dat hij Content Director is voor de nieuwe Far Cry.

Aangezien hij er is gaan werken na de release van Far Cry 3 en Far Cry 3: Blood Dragon kan het bijna niet anders dat de medewerker van de Franse uitgever aan Far Cry 4 werkt. Ubisoft Shanghai werkte overigens al mee aan de ontwikkeling van het derde deel dus ze hebben ervaring met de serie.

Het lijkt er dus op dat we alleen nog hoeven te wachten tot de officiële aankondiging volgt, welke waarschijnlijk komt in juni tijdens de E3 persconferentie van Ubisoft. Wij hebben er zin in.