Aardige scores voor Tomb Raider: Definitive Edition

De opgepoetste versie van Tomb Raider’s reboot voor de PS4 en Xbox One ligt later deze week in de winkels, maar is het wel je tijd en geld waard? Verschillende buitenlandse media hebben inmiddels hun oordeel klaar en op IGN scoort de Tomb Raider: Definitive Edition een 9.1 terwijl het The Escapist een 3 uit 5 geeft. Aardige cijfers, die wat uit elkaar staan en hieronder zie je ze op een rijtje.

 • IGN – 9.1/10
 • USGamer – 4.5/5
 • Attack of the Fanboy – 4/5
 • Videogamer – 8/10
 • CVG – 8/10
 • PlayStationLifeStyle – 8/10
 • OPM – 7/10
 • The Escapist – 3/5

Onze review mag je vandaag ook nog verwachten waarin Tarek je haarfijn uitlegt of de game wel of niet interessant is om te kopen.

Boxshot Tomb Raider

Tomb Raider

Releasedatum:
05-03-2013
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
 1. crew Redacteur -    2178 XP
  aarjen116's avatar

  Het is ook niet fair om de game te beoordelen op de verschillen met de PS3 versie. Je moet de game in z’n geheel beoordelen en dan vind ik het persoonlijk een van de vetste games van de afgelopen generatie, maar nu dan op de next-gen.

 2.    4541 XP
  ps3dennis's avatar

  Ik vind dat de game tussen de 9 en 9.5 moet hebben met als minpunt de kleine puzzels en tombs. Mijn nr2 beste ps3 game.

 3.    1135 XP
  chris65's avatar

  Alleen omdat lara nu nog beter uit verf komt …. Een punt meer dan de last gen versie 😉

 4.    503 XP
  Aeristalo's avatar

  Ik vind juist dat je het moet gaan beoordelen op de verschillen en wat er is bijgekomen. Anders kunnen we Zelda:Ocarina of Time of Jak and Daxter wel 100x opnieuw uitbrengen met een nieuw likje verf, omdat het goede spellen zijn.

 5.    7443 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @Aeristalo: Ben ik het persoonlijk niet mee eens. Het spel ziet er beter uit en het is nog steeds een fantastisch spel om te spelen. Dus hoe kan het dan een lager cijfer krijgen? Plus het is de definitieve versie of zie ik dat verkeerd?

 6.    1737 XP
  derage88's avatar

  @ps3dennis: Wel ironisch gezien de naam van de game 😉

 7. Anoniem -   
  kevforce's avatar

  Jak en daxter met een likje verf? Ik ben voor!

 8.    1816 XP
  R*forever's avatar

  @Flaming_Kaiser:

  Gewoon omdat de ps4 meer kracht bezit … Kunnen ze het zo noemen. Ik weet niet ofdat je het weet. Maar de ps3 krijgt een goty edition op de release. Dan kun je ghosts eigenlijk ook een nieuwe game noemen?

 9.    7443 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @R*forever: Dan bevestig je toch wat ik zeg of niet. Alleen is Ghost grafisch niet opnieuw opgebouwd maar gewoon het deze zijn eigen nextgen engine gehad zonder enige extra functies of zie ik dat verkeerd.

 10.    1816 XP
  R*forever's avatar

  @Flaming_Kaiser:

  Laten we zeggen: je ziet het juist 🙂
  Deze game is gewoon een remake van de pc versie… Maar dan met voorkeur op ps4

 11.    7443 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @R*forever: Leuk om een discussie te voeren zonder dat iemand over de rooie gaat. Laten we het er maar op houden dat deze versie de meest uitgebreide versie is. En wie deze game nog niet gespeeld heeft haalt een topper in huis.

 12.    1816 XP
  R*forever's avatar

  @Flaming_Kaiser:

  TRUE , daarom dat ik hem altegraag nog eens ga gaan halen. Deze game is zowizo een van de meest emotionele games uit het ps3 tijdperk+ zeer goede graphics. Met de ps4 kan het niet anders dan mind blowing worden 🙂