Veel weten we vooralsnog niet over de nieuwe titel van Criterion, de ontwikkelaar die ons eerder al de explosieve Burnout franchise bracht en tevens verantwoordelijk is voor de recente remakes van Need For Speed: Hot Pursuit en Need For Speed: Most Wanted. We weten alleen maar dat het om een nieuwe IP gaat voor de volgende – excuseer, huidige – generatie consoles, en dus niets te maken heeft met de eerder genoemde reeksen.

Matt Webster van Criterion geeft aan dat hij graag meer informatie wil geven, maar dat het daarvoor nog te vroeg is. De ontwikkelaar mikt op de komende E3 – die zoals gewoonlijk in juni zal plaatsvinden in de Amerikaanse engelenstad – om het project officieel te onthullen, een ontsluiering die uiteraard met de nodige details gepaard zal gaan. Wie meer wil weten, zal dus vooral veel geduld moeten uitoefenen.

“I’d love to be way more open than we are now. It’s just the time isn’t right. When the time is right, we’ll move into being, perhaps, more open than we have been for the last few years.”

“So I’d love it to be around E3 that we get to know more. It’s a shame that I can’t tell you more.”

Webster vond het wel nodig om ons een hint te geven. Zo toonde hij aan de hand van de geschiedenis van Criterion aan dat de ontwikkelaar er steeds weer naar streeft om online innoverend uit de hoek te komen. Het is dus erg aannemelijk dat Webster en co op dit vlak voor hun volgende project de overtreffende trap zullen opzoeken.

“Burnout 3 was one of the first games that EA did that was online enabled; in Revenge, we tracked rivalries; in Revenge on Xbox 360, we did saving and sharing of replays. That desire to innovate online is a significant point of what we do. Then you go into Paradise, which was all about seamless connectivity and focussing around friends, which gave birth to Autolog in Hot Pursuit and subsequently the level of freedom and experiment that came with an open-world setting in Most Wanted.”