De streamingdienst PlayStation Now is inmiddels aangekondigd en zal onder andere naar de PlayStation 4 gaan komen. Hierdoor krijgen we straks de kans om PS3 games op onze PlayStation 4 te spelen. Het blijft alleen niet bij PS3-games, Sony kan natuurijk ook nog putten uit een gigantisch groot aanbod aan PSOne en PS2 titels.

Alleen de 60GB modellen van de PlayStation 3 kunnen via een ingebouwde chip nog PSOne en PS2 games afspelen vanaf de disc, heb je een latere versie van de PS3, dan ben je veroordeeld tot het aanbod aan titels uit de PS Store.

Als we een anonieme bron van Eurogamer mogen geloven zou Sony echter van plan zijn om via PlayStation Now ook PSOne en PS2 games beschikbaar te gaan stellen. Daarbij zouden deze games er niet meer ‘blurry’ uit komen te zien omdat ze, zoals nu bij de PS3 het geval is, dan ge-upscaled worden. We krijgen bij deze titels een native HD resolutie op ons beeldscherm.

Er is hierover voorlopig echter nog niks bevestigd, dus kunnen we enkel afwachten totdat we hier meer informatie over krijgen evenals duidelijkheid over wat nu precies het plan is. PlayStation Now zal ergens in het eerste kwartaal van 2015 naar Europa komen.