Voor de aankomende MMORPG The Elder Scrolls Online is het niet nodig om een PlayStation Plus abonnee te hebben. Om online te gamen op de PlayStation 4 is een PlayStation Plus abonnee nodig, maar voor deze titel wordt, net zoals andere MMO’s, een uitzondering gemaakt. Dit liet Bethesda weten in een Q&A op het PlayStation Blog.

“A PlayStation Plus membership is not required to play The Elder Scrolls Online. PS4 players will only be required to pay the same monthly subscription associated with The Elder Scrolls Online that PC and Mac users will pay — nothing more.”

Helaas kan hetzelfde niet gezegd worden over de Xbox One versie, zo bevestigde Bethesda tegenover Joystiq. Een Xbox Live Gold abonnee zal wel benodigd zijn om de game te spelen op Microsofts nieuwste console.

PlayStation 4 spelers in Europa en Noord-Amerika zullen allebei hun eigen regionale dedicated servers krijgen. Dat betekent ook dat PC en Mac-gebruikers niet met PS4 gamers samen kunnen spelen, iets wat ZeniMax goed nieuws voor de PS4 gamers noemt. Dit omdat we ons dan geen zorgen hoeven te maken over high-level PC gamers die ESO al zullen spelen voordat de game überhaupt verschenen is op de PS4.

Ergens is het jammer dat je niet met je maten kan spelen die geen PS4 thuis hebben staan en vice versa natuurlijk, maar het is ook een begrijpelijke beslissing. Vind jij het jammer dat het niet mogelijk zal zijn om tegen gamers op andere platformen dan de PS4 te spelen? Laat het ons weten in de reacties beneden.

Als laatste; de beta voor de PS4 heeft nog geen datum, maar er wordt er één verwacht ergens in dit jaar.