Dat Battlefield 4 een moeizame start heeft gehad is algemeen wel bekend. Maar uit blijk van dank voor de toewijding en steun vanuit de Battlefield community, ondanks deze verkeerde start, wordt er voor hen de zogenaamde “Player Appreciation” maand georganiseerd. Deze actie zal 1 februari aanstaande van start gaan en zal verzorgd worden door DICE, de ontwikkelstudio achter de game. Tijdens deze actie zullen zij zich bezighouden met het compenseren van Battlefield 4 spelers door hen dagelijks te voorzien van content.

Zo zal je als Battlefield 4 speler elke dag dat je inlogt in februari een nieuw en gratis brons of zilver “Battlepack” ontvangen. Deze Battlepacks bevatten items zoals XP boosts en camouflages voor je wapens. Op werkdagen zal je bronzen Battlepacks ontvangen en tijdens het weekend zal je de iets luxere zilveren Battlepack krijgen, die iets meer items bevatten dan de bronzen variant. Een leuk gebaar van DICE, maar hier blijft het niet bij.

Er zullen namelijk ook twee “Shortcut bundels” gratis te downloaden zijn voor alle Battlefield 4 spelers. Het gaat hier om een Shortcut bundel die de speler alle granaattypes geeft en eentje die de speler alle handpistolen geeft, zonder al deze items handmatig in de game te unlocken.

Als je lid bent van de Battlefield 4 Premium service krijg je daarnaast nog twee Shortcut bundels die je gratis kan downloaden. Hiermee kan je alle DMR’s en Shotguns unlocken zonder ze handmatig vrij te hoeven spelen. Verder zal er in elk weekend gedurende de maand februari dubbel XP te behalen zijn voor alle Battlefield 4 spelers. Als je in dit geval een Battlefield 4 Premium lid bent krijg je een extra dubbel XP weekend als bonus.

Tot slot organiseert DICE wereldwijde community missies waar je met de gehele Battlefield 4 community samen werkt om een x-aantal dogtags te stelen om een gouden Battlepack te verkrijgen. Al met al is dit een mooi gebaar richting de community en zij zullen hier dan ook volop van kunnen profiteren.