Veel games die vorig jaar op de E3 groots gepresenteerd en/of aangekondigd werden zijn zowel voor de PlayStation 3 als PlayStation 4 verschenen of in ontwikkeling voor beide platformen. Maar als we het over The Division hebben dan is dat een ander verhaal, want deze game zal enkel op ‘next-gen’ platformen gaan verschijnen.

De reden hiervoor is dat Ubisoft Massive begonnen is met het ontwikkelen van deze game met specifiek de next-gen platformen in gedachte. Kortom, de game is ontworpen voor de PlayStation 4 en Xbox One en omwille van die reden zal de game niet op de PlayStation 3 gaan verschijnen.

Doordat de game voor de PlayStation 4 en Xbox One is ontworpen kan het ontwikkelteam veel features toepassen die ze anders achterwege zouden moeten laten en dat zou zonde zijn. Maar met het oogpunt op de jongste generatie die qua kracht aanzienlijk beter is dan de vorige generatie is dat een logische beslissing.

Iedereen die nog hoop op een PS3 versie had kan deze hoop nu laten varen.

“Tom Clancy’s The Division has been designed specifically for next-gen. We were only able to achieve many of the features we have in the game thanks to the power of the new generation of consoles,”

“Those platforms have opened many new opportunities to create more immersive and dynamic worlds, and enabled us to create the universe we had envisioned for the game. This is why there are no plans to release the game on current generation platforms. Our game will be available on Xbox One, PS4 and PC.”