De Xbox One is nog steeds niet verkrijgbaar in de Benelux en er is ook geen releasedatum bekend dus de deal die Microsoft nu aan het communiceren is met haar community is voor ons niet relevant. Desondanks maakt dat de deal er niet minder opmerkelijk op, want hoewel het ogenschijnlijk wel interessant klinkt voor Xbox One geรฏnteresseerden snij je jezelf er een soort van mee in de vingers.

Hoe werkt het? Wel, als je jouw PlayStation 3 in Amerika inruilt dan krijg je hier $100 korting op de xbox One voor terug. Microsoft gaat je PlayStation 3 recyclen, wat dat ook mag betekenen en jij bent tegen een scherpere prijs een Xbox One rijker.

Maar nu komt het. Deze deal is als je tussen de regels doorleest eigenlijk een beetje vreemd. Je kunt immers ook je PS3 houden met alle games die je hebt en voor $400 een PlayStation 4 kopen en dan maak je geen materieel verlies.

Als je dan toch voor deze deal gaat, dan heb je niets meer aan je PS3 games en zul je nieuwe games voor de Xbox One moeten kopen bovenop de console die je dan $400 kost. Ook kun je jouw PlayStation 3 nog particulier verkopen wat je ongetwijfeld meer oplevert en dus indirect meer korting op een Xbox One geeft.

Kortom, een nogal merkwaardige actie – voornamelijk omdat het voordeel eigenlijk nihil is. Los van dat staat het ook een beetje wanhopig als dergelijke acties nu al gecommuniceerd worden, de console is immers net uit en in sommige landen nog niet eens verkrijgbaar…