Compulsion heeft met trots bekendgemaakt dat Contrast, sinds het spel zo’n tweeëneenhalve maand geleden uitkwam, al meer dan een miljoen keer gedownload is. Wat ze er voor het gemak niet bij vermelden is dat het feit dat Contrast gratis te downloaden was voor PlayStation Plus abonnees bij de release van de PS4 hier natuurlijk flink aan bijgedragen heeft.

Desondanks is het aantal downloads, zowel op de PS3 als PS4, natuurlijk erg netjes en biedt het de ontwikkelaar de mogelijkheid om de spelervaring te verbeteren dankzij feedback van de community. Ook kijken ze er naar uit om Contrast naar een breder publiek te brengen.

Guillaume Provost, oprichter en creative director van Compulsion games aan het woord:

We feel rewarded and ecstatic that so many PlayStation fans have embraced our world throughout the Holiday season. It has given us the wonderful opportunity to engage with the community; evolving and improving the game as a result of their feedback. We’re overwhelmed with the fan support and look forward to sharing Contrast with a whole new audience.

Contrast is een interessante puzzelgame, die op een unieke manier gebruik maakt van schaduw en licht. Toch heeft het spel zijn minpunten en kreeg het van ons een matige 6.5. Hier moet wel bij gezegd worden dat het spel inmiddels van een flinke patch is voorzien die flink wat bugs en andere minpuntjes heeft aangepakt.

Heb jij spel (gratis) binnengehaald? En wat vond je er van?