Gisteren werd de PlayStation Vita Slim aangekondigd voor de UK. Het hoofd van het Britse Sony Computer Entertainment, Fergal Gara, was daar vanzelfsprekend aanwezig en zo vroeg Eurogamer aan hem of ze verwachten dat door de komst van de nieuwe versie de sales een flinke boost krijgen.

Gara gaf aan dat Sony met de dunnere PS Vita niet de cijfers gaat halen van diens voorganger, de PSP. Volgens hem komt dit doordat de markt voor handhelds dusdanig is gekrompen wat samenhangt met de groei van het gamen op mobiele devices, zoals telefoons en tablets. Het is een bredere en gecompliceerdere wereld, waarin de markt voor handhelds kleiner is geworden.

“Well, we don’t think the Vita’s going to sell as well as PSP, unless we get a very pleasant surprise, so the current assessment will be it has a strong existence and a strong reason for being, but the market it occupies is no longer as big as it was.”

Toch is hij van mening over de PS Vita dat het een superieur apparaat is, welke een betere ervaring biedt door het grote scherm wat een rol speelt voor de meer fanatieke gamer. Verder is het een fraaie accessoire voor bij de PlayStation 4 wat ook anders is dan bij andere apparaten. Gara sloot wel af dat ze zeker geen cijfers verwachten zoals dat het geval is bij de PSP die op rond de 80 miljoen verkochte exemplaren zit.