Sony verwacht niet dat de PS Vita zo goed zal verkopen als de PSP

Gisteren werd de PlayStation Vita Slim aangekondigd voor de UK. Het hoofd van het Britse Sony Computer Entertainment, Fergal Gara, was daar vanzelfsprekend aanwezig en zo vroeg Eurogamer aan hem of ze verwachten dat door de komst van de nieuwe versie de sales een flinke boost krijgen.

Gara gaf aan dat Sony met de dunnere PS Vita niet de cijfers gaat halen van diens voorganger, de PSP. Volgens hem komt dit doordat de markt voor handhelds dusdanig is gekrompen wat samenhangt met de groei van het gamen op mobiele devices, zoals telefoons en tablets. Het is een bredere en gecompliceerdere wereld, waarin de markt voor handhelds kleiner is geworden.

“Well, we don’t think the Vita’s going to sell as well as PSP, unless we get a very pleasant surprise, so the current assessment will be it has a strong existence and a strong reason for being, but the market it occupies is no longer as big as it was.”

Toch is hij van mening over de PS Vita dat het een superieur apparaat is, welke een betere ervaring biedt door het grote scherm wat een rol speelt voor de meer fanatieke gamer. Verder is het een fraaie accessoire voor bij de PlayStation 4 wat ook anders is dan bij andere apparaten. Gara sloot wel af dat ze zeker geen cijfers verwachten zoals dat het geval is bij de PSP die op rond de 80 miljoen verkochte exemplaren zit.

 1.    641 XP
  VaVeTi's avatar

  ja en dat de vita niet openlijk gehacked is zoals met de psp toen wel het geval was heb er ook totaal niks mee te maken heh

  de psp werd ook pas goed verkocht toen die gehacked was

  de ds liep ook storm toen die gehacked was en de 3ds exact hetzelfde verhaal alleen de vita is nog niet gehacked dus niemand wil hem

 2.    78 XP
  kalax03's avatar

  Nou ik weet al waar de oorzaak ligt:

  Verlaag de adviesprijs Sony !!! 180 pond voor de vita slim.. kom op..

 3. crew Redacteur -    2010 XP
  WJayW's avatar

  @VaVeTi:

  precies waar ik ook aan dacht.

  Als toevoeging denk ik dat de aantallen nog wel kunnen stijgen zodra de PS4 + vita bundel gelanceerd wordt.

 4.    1121 XP
  digitalj8's avatar

  @VaVeTi: dat denk ik ook ja.

  Ik heb op mijn PSP een:
  -NES Emulator.
  -SNES Emulator.
  -GBA Emulator.
  Erop gedaan, nu speel ik weer regelmatig weer op mijn PSP 😀

 5. Anoniem -   
  Tom's avatar

  En wat grotere games erbij, dat zal ook wel
  schelen voor een betere verkoop.

 6.    531 XP
  monsternon's avatar

  @Tom: dat wou ik ook zeggen maar dan stuk brutaler. Maar je mag je mening niet op deze site zetten want dan krijg je een waarschuwing.