Geen prijsverlaging voor oude PlayStation Vita model

Eerder kon je in dit bericht al lezen dat de Britten begin februari de PlayStation Vita Slim, die eind vorig jaar al in Japan verscheen, kunnen aanschaffen voor 180 Pond. Deze zal het oude model vervangen en de baas van Sony Computer Entertainment UK, Fergal Gara, liet tegenover VG247 weten dat er geen prijsverlaging komt voor het oude model.

Volgens Gara is de handheld goed verkocht met de kerstdagen en is er geen reden om de oudere versie voor een lagere prijs te verkopen. Daarnaast is deze zowat uitverkocht. Het oude model zal mits de voorraad strekt nog enkele weken verkrijgbaar zijn, maar als de dunne versie er niet zo komen had het niet lang geduurd voordat ze zonder Vita´s zaten. De timing is op dat vlak netjes, aldus Gara.

“We don’t need to, there’s very little stock in the trade. It’s all but sold out. On this occasion there’s no immediate need to start discounting the old model.“Weeks. In short, if this model wasn’t coming we’d be running out of stock very fast. The timing’s nice in terms of clearing out the old model.”

 1.    641 XP
  VaVeTi's avatar

  ik vind 160 euro voor een ps vita + memorycard + spel ook wel laag genoeg zo goedkoop zijn andere handhelds niet eens

  ik wilde nog een fatsoenlijke 2de vita kopen maar ik kan er al niet meer aankomen jammer genoeg de winkels hier geven aan dat sony ze niet meer levert beetje jammer dat sony zo bezig is

 2. Anoniem -   
  62.163.72..xxx's avatar

  Had gisteren nog een Vita gekocht voor €149,- bij de Intertoys 😀

 3.    545 XP
  Senor el Tigre's avatar

  @VaVeTi: je vergeet alleen dat dit niet de adviesprijs is. €160 is een lager prijs die de winkels zelf hanteren. De oude Vita heeft in de UK nog steeds een adviesprijs van £180. Nu de nieuwe er is blijft de oude alsnog £180 kosten. Vandaar dat mensen dus om een prijsverlaging vragen. Maar dat is dus niet eens meer relevant aangezien hij overal bijna uitverkocht is.

  In Nederland heeft de originele Vita een adviesprijs van €199. Er was een tijdelijke actie van winkeliers die de Vita snel wilden dumpen voordat de nieuwe er zou zijn. Zo heb jij de Vita dus voor €160 gehaald 😉

 4.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Mij 3g vita koste me 169 euro + Killzone 8+8+8gb en 9 stomme games en LBP, + ik heb nog een wifi versie van dag 1.