Eerder kon je in dit bericht al lezen dat de Britten begin februari de PlayStation Vita Slim, die eind vorig jaar al in Japan verscheen, kunnen aanschaffen voor 180 Pond. Deze zal het oude model vervangen en de baas van Sony Computer Entertainment UK, Fergal Gara, liet tegenover VG247 weten dat er geen prijsverlaging komt voor het oude model.

Volgens Gara is de handheld goed verkocht met de kerstdagen en is er geen reden om de oudere versie voor een lagere prijs te verkopen. Daarnaast is deze zowat uitverkocht. Het oude model zal mits de voorraad strekt nog enkele weken verkrijgbaar zijn, maar als de dunne versie er niet zo komen had het niet lang geduurd voordat ze zonder Vita´s zaten. De timing is op dat vlak netjes, aldus Gara.

“We don’t need to, there’s very little stock in the trade. It’s all but sold out. On this occasion there’s no immediate need to start discounting the old model.“Weeks. In short, if this model wasn’t coming we’d be running out of stock very fast. The timing’s nice in terms of clearing out the old model.”