Eerder vandaag konden jullie hier lezen dat we over een maand ‘goed nieuws’ van Sony kunnen verwachten. Of dat betekent dat er meer (exclusieve) titels aangekondigd zullen worden is nog even afwachten. Dat de first party ontwikkelaars van Sony momenteel echter niet stil zitten, daar hoeven we gezien de reputatie van Sony niet raar van op te kijken.

Een insider uit de industrie, Ashan Rasheed, heeft nu via Twitter iets losgelaten over hoe het eraan toe gaat bij Sony, zie hieronder;

“Nothing on Drive Club. Most of the Sony leaks are sealed, but the optimism inside first party teams is at a fever pitch.”

“I’ve been told there has never been a better time to be a dev at Sony. The power, the tech, the funds- its all there.”

Rasheed liet ook los dat deze first party studio’s werken aan nieuwe IP’s en dat Sony werkt aan het geschikt maken van headsets, Blu-ray en audio support voor de streamingdienst PlayStation Now.

“And you’ll see a healthy dose of new I.P., as studios transition from older marquees to new properties.”

“There is a lot on the plate from PlayStation Now launching, headset compatibility, better bluray/audio support, etc.”

Het ziet er allemaal dus rooskleurig uit wanneer je een gamer met een Sony hart bent. Wellicht dat een aantal van deze nieuwe IP’s tijdens de komende E3 zullen worden aangekondigd. Uiteraard zullen wij daar ook aanwezig zijn om jullie op de hoogte te houden van alles wat daar gebeurt.