De PlayStation 4 biedt officieel nog geen ondersteuning voor verschillende headsets, waaronder Sony’s eigen draadloze Pulse headset. Maar daar komt morgen verandering in, want dan zal firmware 1.60 gaan verschijnen. Deze firmware update brengt ondersteuning voor de Pulse headset evenals de originele draadloze headset voor de PlayStation. Met deze ondersteuning zul je nu 7.1 geluid kunnen ervaren evenals voice-chatten, zoals je dat gewend was op de PlayStation 3.

Naast dat Sony de komst van firmware 1.60 via het PlayStation Blog bekend wist te maken grepen ze ook gelijk de mogelijkheid aan om de Wireless Stereo Headset 2.0 voor de PlayStation 4 aan te kondigen. Deze headset zal op 10 februari gaan verschijnen en deze kent een adviesprijs van €89.99. Hieronder een aantal feiten van deze nieuwe headset op een rijtje.

  • 7.1 virtueel surround geluid
  • Kristalheldere geluiddempende interne microfoon om te chatten
  • De headset werkt met de PS4, PS3, PC en Mac
  • De batterij gaat 8 uur mee en is oplaadbaar
  • De headset bevat een minijack kabel zodat je deze kan aansluiten op je PS Vita

Op korte termijn zal er ook een ‘Headset Companion app’ gaan verschijnen en via deze app kun je custom sound modi instellen voor gameplay, muziek en filmervaringen voor zowel op de PlayStation 3 als de PlayStation 4. Deze app zal gaandeweg voorzien worden van updates die door ontwikkelaars van games speciaal ontwikkeld worden voor de optimale ervaring. De eerste game die speciale geluidsinstellingen zal krijgen voor de app is inFAMOUS: Second Son.