Afgelopen zondag kon je hier al lezen dat de ontwikkeling van de nieuwe Need for Speed waarschijnlijk tijdelijk is gestopt vanwege het vertrek van tijdelijke krachten bij Ghost Games. Vaste krachten konden een bonus krijgen al ze zelf zouden opstappen of ze konden Visceral Games gaan helpen bij een nieuwe Battlefield.

Deze Battlefield zou als thema politie hebben en draagt volgens de bronnen van Polygon de codenaam Havana. Het lijkt er echter niet op dat Visceral Games alleen aan de nieuwe shooter werkt, want wellicht helpt Criterion Games mee. Zij waren eerst verantwoordelijk voor de Need for Speed serie totdat Ghost Games er verder mee ging en vorig jaar met Need for Speed: Rivals kwam.

De executive producer van die game, Marcus Nillson, vertelde vorig jaar nog dat 80% van Criterion Games aan die racer werkte en de rest aan een mysterieus nieuw project. Daarna kwam weer naar buiten dat zo´n 60 tot 65 medewerkers van Criterion Games naar Ghost Games is gegaan, waardoor er 20 ontwikkelaar bij de eerstgenoemde studio bleven.

Als je het ons vraagt lijkt het erop dat Ghost Games met een kleiner team verder werkt aan de Need for Speed franchise terwijl Criterion Games of aan een nieuw project werkt of samen met Visceral Games bezig is met de nieuwe Battlefield. EA wilt toch ook dit jaar een tegenhanger hebben voor de nieuwe Call of Duty.

Polygon heeft getracht een antwoord te krijgen, maar kreeg geen gehoor totdat één van de vertegenwoordigers van EA aangaf dat er een consultatieperiode is aangebroken voor de Britse Ghost Games studio in verband met de posities daar. Kortom, dit betekent eigenlijk reorganisatie, maar wat duidelijk is dat dit nog wel een vervolg zal krijgen.