Nieuwe Duke Nukem is mogelijk een top-down action RPG

Misschien kunnen jullie nog wel de laatste Duke Nukem voor je halen? Ja, inderdaad die geweldige game, welke op sommige momenten grappig was… Het was niet de shooter geworden waar Duke een glansrijke comeback mee maakte. Het leek er zelfs op dat we hem nooit meer in een game zouden zien, maar er is hoop.

Interceptor Entertainment had namelijk een code op de website alloutofgum.com gezet, die inmiddels al gekraakt is en geplaatst werd op het forum van Duke4.net. Hieruit komt naar voren dat het verhaal van de nieuwe game met de naam Duke Nukem: Mass Destruction gaat over een buitenaardse wereld die Kyrron heet wat geruïneerd is door een brute kracht.

Gevolg is dat het ras genaamd de Kyrr, die de ramp heeft overleefd, gedwongen is om het heelal door te gaan om planeten te veroveren. Met Duke moet je naar allerlei planeten reizen om zo dit ras te stoppen. De aliens moeten door de situatie zichzelf versterken met metalen lichaamsdelen of ook wel augmentations genoemd.

De laatste informatie wat uit het buitenaards gebrabbel viel te halen was dat het om een top-down action RPG gaat, welke draait op de Unreal Engine. Of het hier gaat om de Unreal Engine 3 of 4 is niet duidelijk. De laatstgenoemde is ontwikkeld voor de nieuwe generatie. Tevens werd duidelijk dat Duke Nukem: Mass Destruction naar de PC en PlayStation (4) komen.

Als we naar de site van de game kijken zien we een counter die aftelt naar 25 februari. Goede kans dat we dan nieuwe informatie of wellicht de eerste beelden te zien krijgen. Wij kijken er naar uit, want we zijn door dit nieuws wel erg benieuwd. Zie jij een top-down RPG in Duke Nukem stijl zitten? Beetje in top-down view met stront slingeren is ook weer eens wat anders.

 1.    641 XP
  VaVeTi's avatar

  ik vraag me meer af waar die megaton edition voor de ps vita blijft die 2 a 3 maanden geleden klaar zou zijn

 2. crew Redacteur -    2010 XP
  WJayW's avatar

  Ik ben zo sceptisch geworden als het gaat om deze franchise….heb nog een zure smaak van het laatste deel in m’n mond zeg maar. Ik zie wel wat dit wordt en of het wat wordt…

 3.    516 XP
  recsto's avatar

  ik heb er nu al zin in. kan me geen reed schelen of het een slechte game is. als de humor maar goed is en het geweld bruut is. als dat er in zit blijf ik dit spelen

 4.    122 XP
  AlienStorm72's avatar

  @VaVeTi: Zo ken ik nog een paar titels, Sega Football Manager 2014 bijvoorbeeld.

 5.    641 XP
  VaVeTi's avatar

  @AlienStorm72: Pre-order€ 38,-Leverdatum: 15-03-2014

  dit is de datum van footballmanager die is de afgelopen 3 maanden niet verandert dat ik weet

 6.    122 XP
  AlienStorm72's avatar

  @VaVeTi: Volgens een officieel bericht op het SI-forum is er simpelweg geen releasedatum vrijgegeven. Het begint een vervelende gewoonte te worden om games veel te vroeg aan te kondigen. Borderlands is er nog zo eentje op de Vita… Het wordt echt tijd dat de Vita zichzelf presenteert in de winkels met een paar vette games. Met enkel Killzone als “topper” de voorbije maanden, gaan ze het echt niet redden (en eer ik dat zeg). Een volwaardige FIFA was natuurlijk ook leuk geweest. Maar nee, er kon ook geen vervolg af van Liberation, Resistance, Uncharted, Call of Duty, Need for Speed, … Blijkbaar vonden ze het bij Sony een beter plan om zich te focussen op een uitverkochte PS4.

 7.    1518 XP
  Redrum83's avatar

  zou wel vet kunnen zijn, hoop oldskool syndicate style