Misschien kunnen jullie nog wel de laatste Duke Nukem voor je halen? Ja, inderdaad die geweldige game, welke op sommige momenten grappig was… Het was niet de shooter geworden waar Duke een glansrijke comeback mee maakte. Het leek er zelfs op dat we hem nooit meer in een game zouden zien, maar er is hoop.

Interceptor Entertainment had namelijk een code op de website alloutofgum.com gezet, die inmiddels al gekraakt is en geplaatst werd op het forum van Duke4.net. Hieruit komt naar voren dat het verhaal van de nieuwe game met de naam Duke Nukem: Mass Destruction gaat over een buitenaardse wereld die Kyrron heet wat geruïneerd is door een brute kracht.

Gevolg is dat het ras genaamd de Kyrr, die de ramp heeft overleefd, gedwongen is om het heelal door te gaan om planeten te veroveren. Met Duke moet je naar allerlei planeten reizen om zo dit ras te stoppen. De aliens moeten door de situatie zichzelf versterken met metalen lichaamsdelen of ook wel augmentations genoemd.

De laatste informatie wat uit het buitenaards gebrabbel viel te halen was dat het om een top-down action RPG gaat, welke draait op de Unreal Engine. Of het hier gaat om de Unreal Engine 3 of 4 is niet duidelijk. De laatstgenoemde is ontwikkeld voor de nieuwe generatie. Tevens werd duidelijk dat Duke Nukem: Mass Destruction naar de PC en PlayStation (4) komen.

Als we naar de site van de game kijken zien we een counter die aftelt naar 25 februari. Goede kans dat we dan nieuwe informatie of wellicht de eerste beelden te zien krijgen. Wij kijken er naar uit, want we zijn door dit nieuws wel erg benieuwd. Zie jij een top-down RPG in Duke Nukem stijl zitten? Beetje in top-down view met stront slingeren is ook weer eens wat anders.