Dit jaar moet Pro Evolution Soccer 2015 de stap naar de nieuwe generatie maken, maar vooralsnog is alleen de PlayStation 4 versie aangekondigd. Konami wil ervoor zorgen dat de footie aantrekkelijk wordt voor Europeanen en vandaar dat het Britse team meewerkt om de game meer authentiek te maken.

Dit vertelde de baas van Konami Europa, Shinji Hirano tegenover MCV. Hij zei dat hij niet teveel in details kon treden over PES 2015, maar wel dat ze klaar zijn om een comeback te maken. Wat het Britse team precies doet kon hij dus ook niet vertellen, maar ze moeten ervoor zorgen dat de game meer de aandacht trekt van de Europese spelers. Het gaat om het globaliseren van de serie en daarom ligt de ontwikkeling niet alleen bij de Japanners, aldus Hirano.

“I cannot give details on exactly what we are doing with the UK studio, but they are working on the next project and looking at the needs of the European people. It’s about globalising the franchise, so it is not just being developed by Japanese people.”

Verder liet Hirano weten dat ze weten wat ze fout hebben gedaan met PES in het verleden en dat ze eraan werken. De next-gen versie is totaal anders en dus mogen we grote dingen verwachten.