Sucker Punch legt uit waarom zij maar aan één project per keer werken


Sony heeft inmiddels een behoorlijke schare aan exclusieve ontwikkelaars achter zich staan. Eén van die ontwikkelaars is natuurlijk Sucker Punch, onder andere verantwoordelijk voor de inFAMOUS en Sly Cooper franchises. Met inFAMOUS: Second Son kent de ontwikkelaar zijn vuurdoop wat betreft het ontwikkelen voor de PlayStation 4.

De studio werkt al sinds het jaar 2000 exclusief voor Sony en dat is toch best opvallend, te meer daar zij pas in 2011 als studio echt door Sony zijn ingelijfd. In een interview met Edge legt de oprichter van Sucker Punch, Brian Fleming, nu uit wat hier de reden van is en ook waarom zij telkens met maar één team tegelijk aan een project werken.

“Our studio really prizes focus,”[…]“We’re a one-team studio; we’ve always been that. Anything that steals focus from that is something that we’re trying to eliminate, whether that’s starting a second team to work on another game, or working on another platform simultaneously. All of those things compete for our focus, so we’re very driven by the ability to isolate anything that’s a distraction from what we’re trying to do.”

Dat wij van deze werkwijze de vruchten hebben kunnen plukken heeft Sucker Punch inmiddels dus wel bewezen. De nieuwste game van Sucker Punch, inFAMOUS: Second Son verschijnt voor de PlayStation 4 op 21 maart.

Boxshot inFAMOUS: Second Son

inFAMOUS: Second Son

Releasedatum:
21-03-2014
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:
 1.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  Daar kunnen een hoop ontwikkelaars en uitgevers van leren. Hopelijk is tegen de release van Second Son de PS4 goed leverbaar (in een bundel met I:SS misschien zelfs), mooi moment om in te stappen bij de PS4.

 2.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  En zijn allemaal top games!

 3. crew Redacteur -    2010 XP
  WJayW's avatar

  Tja, doen ze toch goed bij Sucker Punch. Ben juist blij dat ze de focus houden op 1 team en zich ook niet van hun stuk laten brengen door andere zaken die hier impact op kunnen hebben, er zijn al genoeg ontwikkelaars die dat wel doen met alle gevolgen van dien. Ben benieuwd naar de launch van hun ps4 titel, hopelijk verloopt alles soepel en laten ze ons zien wat de PS4 echt kan…

 4.    979 XP
  Mikeyboy's avatar

  Dat hoeven ze van mij echt niet uit te leggen, dat is juist goed.
  (het is net of ze ze zich hiervoor schamen)

  Daarom is het juist een goede studio, naast Naughty Dog. 1 spel per keer dat is goed!

  (allowel, Uncharted 3 was nog niet af,en een kleine team was al bezig met The Last of Us 😉 bij Naughty Dog)