Een PlayStation console is niet compleet zonder een Metal Gear Solid game. Geestelijk vader van de saga Hideo Kojima werkte dan ook onlangs dan zijn jongste huzarenstukje af wat gaat dienen als proloog op de komende game Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Kotaku weet te melden dat het magazine Game Informer recentelijk een bijna complete code van de game ontving om zo flink uit te pakken met het maart nummer wanneer de game verschijnt.

Toen de heren van Game Informer aan de slag gingen met de game kwamen ze er na een tweetal uren spelen achter dat de main story van de game reeds gedaan was. Dit is overigens zonder de zijmissies, welke ook in de game te vinden zijn aangezien het hier een open wereld titel betreft.

“Judged just by the core story mission, Ground Zeroes is short. We completed it in just less than two hours.”

De verwachtingen waren al dat de game aan de korte kant was wegens de mid-price die diverse webshops hanteren. Zo tref je al een PS4 editie aan voor al €32,- en een PS3 variant voor €25,- Metal Gear Solid V: Ground Zeroes verschijnt 20 maart voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One (import).