Eerder deze week maakten we melding van het bericht dat Kotaku plaatste omtrent de speelduur van Metal Gear Solid V: Ground Zeroes. Zij gaven aan dat het magazine Game Informer in amper 2 uur door de game heen was en dat maakt het tot een uitermate korte game.

Wel is Metal Gear Solid V: Ground Zeroes een game met een open wereld en hierin zijn diverse zijmissies te vinden, maar desalniettemin is 2 uur voor het hoofdverhaal nogal kort. Zeker als je er drie tot vier tientjes voor moet betalen.

Het was even wachten op een reactie van Kojima op de commotie en de reactie is er inmiddels via Twitter. Hij geeft aan dat de missies in de game ‘trial records’ bevatten waaruit een competitie kan ontstaan waarbij spelers elkaars resultaat proberen te verbeteren. Ook is de game niet lineair waardoor de speler verschillende speelstijlen kan toepassen wat voor variatie zorgt zonder dat het gaat vervelen. Afsluitend geeft Kojima aan dat spelers tevreden zullen zijn met de speelduur van Metal Gear Solid V: Ground Zeroes.

In maart gaan we het zelf ontdekken.