Het is weer tijd voor nieuwe content voor Assassin’s Creed IV: Black Flag. Na de singleplayer DLC Freedom Cry, waarvan we inmiddels ook weten dat ie als stand-alone game zal verschijnen, de multiplayer DLC Blackbeard’s Wrath en de Illustrious Pirates DLC die zowel single- als multiplayer content biedt, is het nu wederom tijd voor volledig op de multiplayer gerichte content, genaamd; Guild of Rogues.

Het pakket bevat 3 nieuwe karakters om de multiplayer mee onveilig te maken en 2 nieuwe maps om de daad bij het woord te voegen.

Characters

De Shaman – De Shaman ziet de wereld in een ander daglicht, gedreven door krachten uit hogere sferen. Hij is kalm en beheerst en zodra hij zijn doelwit gevonden heeft boort hij zijn bovennatuurlijke krachten aan die hem helpen zijn prooi onschadelijk te maken met zijn grote bijl.

De Sirene – Na zich jaren op zee te hebben uitgegeven voor haar overleden broer, is de sirene terug op het vasteland, zwaaiend met haar sabel van de marine. Deze heeft ze in een zeeslag weten te veroveren. Haar indrukwekkende verschijning leidt de nietsvermoedende vijanden af, wat haar de tijd geeft haar moorddadige skills te demonstreren. Die mystiek gemixt met haar dodelijke sabel hebben haar een status gegeven die zelfs de meest doorgewinterde marinier doet vrezen.

De Stowaway – De schijnbaar roekeloze en zorgeloze Stowaway, of ‘verstekeling’, is een doorgewinterde vechtmachine die al talloze slagen op zee heeft overleefd. Zijn kunsten op het land zijn nog beter dan op zee en zijn wendbaarheid en schietkunsten laten zijn doelwitten totaal onwetend over het lot dat ze te wachten staat.

Maps

Kingston – De behendige jager kan zich verbergen in de boomtoppen die uitkijken over de koloniale huizen van Kingston, terwijl de voorzichtige sluipmoordenaar zijn heil zal vinden in de beschutte steegjes.

Charlestown – De favoriete map uit Assassin’s Creed III is terug. Deze biedt een mix van straten en open ruimtes, met de kerk als middelpunt.

Het pakket zal vandaag beschikbaar zijn in de PlayStation Store, kost je los € 2.99, maar is ook onderdeel van de Season Pass. De maps zijn vanaf volgende week voor iedereen gratis te downloaden.