Vorige week liet Activision weten dat Sledgehammer dit jaar de verantwoordelijke studio is voor het Call of Duty deel van dit jaar en nu zijn de eerste mogelijke details opgedoken. Een anoniem persoon heeft OnlySP.com getipt met details over deze game, zo zou het om een direct vervolg op Call of Duty: Modern Warfare 3 gaan.

Dit nieuwe deel zou zich in 2018 gaan afspelen waarbij Captain Price en Nikolai weer herenigd worden. Zij zouden de twee hoofdpersonages moeten zijn waarbij de SAS een belangrijke rol speelt in het verhaal. Nikolai zou speelbaar moeten zijn en hij kan voor de verandering ook een keer spreken. Iets wat vrij ongebruikelijk is voor de franchise, aangezien de protagonisten tot op heden altijd zo goed als stil zijn geweest.

General Shephard keert ook weer terug – hoewel de veronderstelling is dat hij dood is – en hij runt Shadow Company dat de voornaamste tegenstander is van jou en jouw team. Dit laatste is wat vreemd, maar goed alles is mogelijk in de Call of Duty franchise. Leuke laatste details zijn dat er een stealth missie in de game zit die zich in Amsterdam afspeelt. Ook Shanghai zal voorbij komen in dit nieuwe deel.

Sledgehammer is de studio die aan de game werkt en dat is het enige wat momenteel bekend is. Dit verhaal kan dus ook complete bogus zijn, aangezien iedereen wat uit zijn of haar duim kan zuigen op dit moment. Neem dit dus met een gigantische hoeveelheid zout! Maar we moeten niet vergeten dat eerder dit jaar het LinkedIn profiel opdook van Rob Valdivia die werkzaam is bij Sledgehammer en vermeld had staan dat hij aan een nieuwe Modern Warfare werkt.