Bijna de helft van alle PS Vita games wordt digitaal aangekocht


In een recent interview tussen IGN en Sony PlayStation kwamen enkele statistieken naar voren over het aanbod in games van de PS Vita en het Cross-platform gebruik met de PS4.

Zo wordt bijna de helft van de ruim 1000 games (in Amerika) die het apparaat te bieden heeft, digitaal aangekocht. Dit heeft veelal te maken met het feit dat veel van die games niet in fysieke vorm worden uitgegeven, maar je ziet wel een stijgende lijn in de afgelopen paar jaar. Tevens werd ook aangegeven dat één op de drie PS Vita gebruikers ook een PS4 heeft gekocht en een kwart miljoen daarvan hebben de Cross-play functionaliteit al eens uitgeprobeerd.

De games die het meest Cross-play werden gespeeld waren: Don’t Starve, NBA 2K14 en Assassins’s Creed IV: Black Flag.

 1.    641 XP
  VaVeTi's avatar

  ik vind het wel jammer dat bij elke winkel ik ook ga ALS er al een vita en spellen verkocht worden er een vita staat en max 5 games

 2.    7446 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @VaVeTi: Ben het eens met je veel te weinig variatie in de winkel.

 3. crew Redacteur -    2178 XP
  aarjen116's avatar

  Ik heb de meerderheid van mijn games fysiek. Als download kosten ze veel te veel ruimte op de memorycard en die dingen zijn best duur. Bijna al mijn downloadgames zijn van PS Plus.

 4.    641 XP
  VaVeTi's avatar

  @Flaming_Kaiser: ja probeer een niet gamer maar eens wijs te maken dat de vita meer games heeft maar dan digitaal
  en dat je een behoorlijk bedrag moet betalen voor een memory kaart om ze erop te zetten de mensen lachen je vierkant uit

 5.    705 XP
  DRAGONBLADEX's avatar

  ik heb ze liever in me kast staan dan digitaal

 6.    7446 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @VaVeTi: Ik heb wel heel veel leuke digitale games maar je hebt gelijk alleen deze maand komen er 3 leuke games uit dat wel. 😉

 7.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Gister Fifa 13 fysiek gehaald voor €9,00, verder heb ik ook alles digitaal (unit 13, uncharted en gravity rush eerst ook todat ze bij ps plus zaten)

 8.    745 XP
  TheProphecy's avatar

  Heb eigenlijk alleen maar digitale games.
  Uiteindelijk ben ik goedkoper uit dan als ik het fysiek koop.
  Geldt alleen als er een sale is, heb bv van de week the walking dead en mgs hd collection gekocht voor minder dan 20 euro. Voor zo’n prijs laat ik het niet liggen.
  Ben wel van mening dat er eens nieuw spul uit moet komen. Kwa aanbod is het erg matig, helaas…