Als het om de verkopen van haar consoles gaat heeft Sony erg weinig te klagen, vooral met het succes wat de PS4 nu meemaakt. Bij de meeste retailers blijkt de console steeds weer uitverkocht en de vraag is moeilijk bij te houden. Toch vallen ze niet altijd zo met hun neus in de boter, zo blijkt wel met de PS Vita.

Managing director van Sony PlayStation UK Fergal Gara liet weten dat op het moment dat de PlayStation Vita ontstond als idee, de markt nog niet zo divers was als op het moment dat de handheld daadwerkelijk op de markt verscheen. Wel zijn ze positief over de ontvangst in het algemeen, want de meeste gamers die een PS Vita in hun bezit hebben zijn erg tevreden over de werking van het apparaat. Daarbij laten we wel buiten beschouwing dat sommigen niet te spreken zijn over het ietwat schamele aanbod aan games.

“While not growing dramatically, it’s not falling away or dying and that’s great to see.”

Verder werd het succes van de PSP nog eens aangehaald en hoe het verschil in de verkoop en populariteit van de twee handhelds verschilt door de immer veranderende industrie. Hoe dan ook is dit alles ‘nog maar het begin’ en wie weet wat de toekomst zal brengen voor de PlayStation Vita.

“Having said that, of course the PSP is a reference point. The Vita doesn’t look likely to achieve the same sales levels as the PSP, but the encouraging thing is that Vita sales are not declining and its new role with the PS4 has only just begun.”