De eerste uitbreiding (China Rising) verscheen redelijk vlot na de release van Battlefield 4, maar doordat DICE zich eerst wilde richten op het verbeteren van de ervaring door middel van het oplossen van bugs en glitches kwam er wat vertraging voor de nieuwe uitbreiding. Second Assault, zoals de uitbreiding heet was al eerder verkrijgbaar voor de Xbox One, maar zal aanstaande dinsdag 18 februari verschijnen voor de bezitters van Battlefield Premium.

Als je de service niet hebt zul je twee weken langer moeten wachten. In Second Assault zul je vier bekende maps uit Battlefield 3 herbeleven met de Levolution feature erin verwerkt en in de bovenstaande trailer kun je daar al een voorproefje van krijgen. We zien de vallende toren op Caspian Border en meer. Naast de releasedatum voor de nieuwe DLC kwam er ook nog wat informatie naar buiten over het derde pakket, Naval Strike, die eind maart voor Battlefield Premium uit komt.

De naam doet het al vermoeden en inderdaad, deze uitbreiding draait volledig om het gevecht op het water. De Chinese armada zoekt het ruime sop op om de strijd daar te houden. Dit allemaal op de maps Lost Island, Nansha Strike, Wave Breaker en als laatste Operation Mortar. Binnenkort kun je hier de DLC Special over Second Assault lezen.