Na een actievolle PS4-trailer en een zogenaamde Epic Story-trailer is het een tijdje stil geweest rond Bound by Flame van ontwikkelaar Spiders. Deze actie-RPG verschijnt stiekem toch al weer in het tweede kwartaal van dit jaar op de PS3 én de PS4. Dat duurt niet zo heel lang meer moet Spiders gedacht hebben, dus gooiden ze er weer eens een trailertje tegenaan.

Deze is tamelijk informatief en toont de protagonist, een huurling. Je bent één van de laatst overgeblevenen om het op te nemen tegen een dodelijk leger van ondoden. Fijne bijkomstigheid, je bent bezeten door een duivel. Deze duivel biedt je demonische krachten aan in ruil voor je menselijkheid. Uiteraard aan jou, de speler, de vraag wat je doet. Weiger je de hulp van de duivel om je menselijkheid en heroïsche eigenschappen te behouden, of geef je er aan toe waardoor je langzaam maar zeker de controle verliest en de duivelse krachten in je loskomen?

De keuzes die je maakt zijn in zekere mate verantwoordelijk voor het verloop van het spel. Sommige hoofdstukken zullen verschillende scenario’s kennen, afhankelijk van je gemaakte keuzes. Ook de manier waarop je omgaat met je 5 metgezellen die je tijdens je reis ontmoet zullen van invloed zijn op het verhaal.

Je kan de uitgerekte wereld verkennen, uiteenlopende en steeds sterker wordende vijanden verslaan of speuren naar betere wapens en uitrustingen. De mogelijkheden tot het aanpassen van je armor en wapens lijken zeer uitgebreid als we de trailer mogen geloven. Sowieso, je vrouwelijke of mannelijke karakter zal je in het begin van het spel volledig naar eigen wens kunnen creëren.

Er zullen talloze quests uit te voeren zijn waarmee je ervaringspunten kan verdienen. Hiermee kun je door middel van het bekende skilltree-principe onder andere je vechttechnieken kiezen en upgraden. Ga helemaal los tot en met duivelse vuurspreuken of kies juist voor een meer stealthy aanpak.

Bekijk hieronder de trailer. En je hoort het op het einde, binnenkort kan je nieuwe beelden verwachten waarin het dynamische vechtsysteem onder de loep genomen wordt. Voor een uitgebreide preview klik je hier.