Sony en Panasonic vergroten de capaciteit van de Blu-ray Disc

Dat de ontwikkeling in de wereld van multimedia en de gamesindustrie niet stilstaat is een gegeven. Dit wordt maar weer eens bewezen door de komst van de Blu-ray Disc die steeds populairder wordt en ook deze technologie staat niet stil. Dat bewijzen Sony en Panasonic vandaag door hun nieuwste technologie vorm te geven.

Beide mediagiganten hebben namelijk de capaciteit van de Blu-ray Disc vergroot van 25GB naar 33,4GB, zo meld Blu-ray.com. Dit hebben ze ontwikkeld op een single-layer Blu-ray Disc en ze zijn volop aan het testen om het werkelijk te maken en hebben deze nieuwe doorbraak bij de Blu-ray Disc Association (BDA) voorgelegd.

Als de BDA deze nieuwe technologie aanneemt, hoeven wij als PS3-bezitters geen nieuwe PlayStation 3 aan te schaffen. De nieuwe disc kan gewoon gelezen worden door de huidige versies van de PS3 en Blu-ray Disc lezers, als deze dan een firmware update hebben gekregen.

10 reacties

 1.    1386 XP
  Redd's avatar

  Volgens mij hadden ze ooit een multilayer 1TB disk, die ook compatible was met de PS3 via een firmware update.

  Als dat maar waar is…

 2.    150 XP
  amstel's avatar

  haha en hoe groot en uitgebreid je dan een game kan maken ๐Ÿ™‚

 3.    515 XP
  Dead-M's avatar

  ja, en hoe duur je dan ook een spel kan maken, en hoe lang het zou duren voordat er een nieuw spel is ๐Ÿ˜› (Als ze 1 TB zouden zijn he)
  Oja, en wat dacht je dan van de laadtijden ๐Ÿ™

 4.    488 XP
  tigertijger's avatar

  uhm dit is wel nice als het werkt maar voor al die extra ruimte verlies je dan geen kwaliteit vergeleken met normale 25gb blu-ray disk?? wel vet als ze daar geen last van hebben want dan kun grootere spellen maken
  ๐Ÿ˜€

 5.    121 XP
  Qim0's avatar

  Denk dat ze het doen om productiekosten omlaag te brengen. Stel dat spel 30gb is, moet het op een vrij dure duallayer BD. Met deze ontwikkeling niet meer.

 6.    6677 XP
  Myx's avatar

  @amstel: idd, prachtige geluid en cgi kwaliteit :D. Nu nog alleen het lezen versnellen.

 7.    1919 XP
  ddvos's avatar

  dat is ook niet echt veel groter

 8.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  @ddvos: nou, bijna 1/3 erbij. Lijkt me toch wel wat

 9.    208 XP
  adin's avatar

  straks gaat gt5 10 jaar over doen ๐Ÿ˜›

 10.    284 XP
  just1n's avatar

  even ter verduidelijking: ze WILLEN de opslagcapaciteit vergroten. ze hebben het nog niet gedaan, maar de kans is groot dat dit binnenkort eindelijk gaat gebeuren. Ze hebben nu voorgesteld aan de Blu-ray Disc Association om met de grote uitrol te beginnen en aangezien Sony de drijvende kracht is achter Blu-Ray is de kans groot dat dit de nieuwe standaard wordt voor de schijfjes