Een paar dagen geleden ging er een kleine golf van verheuging door de schare fans die NBA Jam rijk is, ondergetekende inclusief. Een korte, maar krachtige tweet deed vermoeden dat de uitgever ons klaarstoomde voor nieuws omtrent de serie. De hoop op een nieuw deel was dan ook zeker aanwezig.

Maar helaas. Een medewerker van EA heeft laten weten dat het niet om een officiële tweet ging en dat er op dit moment geen aankondigingen te doen zijn. Er blijkt sprake te zijn van ongeautoriseerd gebruik van het twitter-account:

“Yesterday, there was unauthorized use of the @nbajam Twitter handle. We do not have any announcements to make about NBA Jam at this time.”

Het is niet duidelijk of het gaat om een medewerker van EA die het bericht de wereld in heeft gestuurd, of dat het account wellicht gehackt is. De tweet is inmiddels niet meer terug te vinden op het account, na toch zo’n 500 keer ge-retweet te zijn.

We hoeven dus geen nieuwe NBA Jam te verwachten op korte termijn, zo lijkt het. Aan de andere kant is er ook een positieve benadering, waar rook is gaan nu eenmaal dingen ‘ON FIRE’…