Capcom: “PS3 en Xbox360 zijn de toekomst voor ons, niet de Wii”

Op dit moment zijn er drie gameconsoles die strijden met elkaar; de PlayStation 3, Xbox 360 en de Wii. Deze concurrentie kan zorgen voor exclusives voor een bepaalde console. Zo is Resident Evil: The Darkside Chronicles alleen voor de Wii verkrijgbaar en deze verkopen zijn enorm teleurstellend voor Capcom.

Door deze teleurstellende verkopen zijn ze erachter gekomen dat de PlayStation 3 en Xbox 360 de toekomst hebben. Dit heeft de Director General van Capcom France Antoine Seux laten weten tegenover Spong. De uitgever gaat zich nu ook meer richten op deze consoles en laat de Wii meer voor wat het is. Misschien een logische keuze van de uitgever, maar zeker een voordeel voor onze gameconsole.

“This is the year of the emergence of so-called ‘new console generation’. The Wii is still an important part of sales, but growth is on both [Sony and Microsoft’s] platforms. The Wii console is very much a family commitment… for us, Capcom, the future is the PlayStation 3 and the Xbox 360.”

9 reacties

 1.    150 XP
  amstel's avatar

  Als er maar mooie games komen geef ik er niks om!

 2.    220 XP
  salberts93's avatar

  de Wii heeft niets met PS3 en Xbox te maken, is meer n fun-ding, en de Xbox gaat elke halve seconde kapot, dus er strijd helemaal niets met elkaar. PS3 is gwoon de gamers-console, en de Wii is voor mensen die af en toe een leuk spelletje willen spelen

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  Like it should be 😀

 4. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Aduh!!

 5. Anoniem -   
  jeroen's avatar

  hadden ze met monster hunter tri ook moeten doen !!!! damn wat mis ik die game op mn ps3:(

 6.    22 XP
  hengellaar's avatar

  Lijkt me ook logisch. Dergelijke games als RE wordt gewoon niet door wii bezitters gespeeld. Konden ze zelf op zich ook wel bedenken.

 7.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Als de verkoop cijfer niet goed waren zullen de wii bezitters er niet wakker van liggen denk

 8.    473 XP
  mickje12's avatar

  Op de wii moet je ook gewoon spellen uitbrengen die leuk zijn voor meerdere mensen, zoals sport spellen…!

 9.    118 XP
  bricefeyenoord's avatar

  beter f*ck wii:)