Sony pakte de lancering van de PlayStation 4 in de Noord-Amerika en Europa groots aan met allerlei evenementen in bijvoorbeeld New York en Londen. Voor de Japanse lancering aanstaande zaterdag is Sony ook heel wat van plan. Zo zal er in Ginza bij het gebouw van Sony een aantal festiviteiten zijn om de start van de PlayStation 4 in het land van de rijzende zon te vieren.

Zo zullen Shuhei Yoshida, Hideo Kojima, Final Fantasy’s Naoki Yoshida en de CEO, Andrew House (die knap vloeiend Japans spreekt), aan het woord komen zo weet Gematsu te melden. Sony heeft zelf een officiële site geopend, maar je kunt het evenement ook streamen via Ustream en NicoNico. Plaatselijk zal het daar vrijdag om 22.30 beginnen wat 14.30 Nederlandse tijd is.

Wellicht gaan we daar naast een hoop blije Japanners ook nog wat nieuwe trailers zien. Een nieuwe trailer of zelfs gameplay beelden van Metal Gear Solid V: Ground Zeroes om maar wat te noemen vinden wij niet vervelend. Als er wat nieuws vandaan komt dan lees je het natuurlijk hier.