Sony: “God of War III alleen mogelijk op de PlayStation 3”

Over twee maanden kunnen we dan eindelijk aan de slag met Kratos in het derde deel van God of War. God of War III komt dan eindelijk uit en belooft een pracht van een game te worden, welke exclusief voor de PlayStation 3 uitkomt. Dit wordt nog eens onderstreept door Sony, die vandaag met een sterke uitspraak komt hierover.

Claire Backhouse is de UK Product Manager van de game en verteld tegenover CVG dat God of War III alleen mogelijk is op de PlayStation 3. Dit komt omdat de technologie die de ontwikkelaar Studio Santa Monica voor de game heeft gebruikt alleen maar mogelijk is met de Cell SPUs die in de PlayStation 3 zit.

“The developers have worked hard to use the power of the PS3 to make GOW3 look amazing and have added features that are only possible with PS3. The dynamic lighting solution employed in GOW III is only feasible through the computing power provided by the Cell SPUs.

For example, using the High Dynamic Range Lighting (HDRL) technology, the camera – when using Krato’s sightline – will emulate the human retina, causing players to feel a sharp brightness when Kratos exits a dark area and enters a sunlit area, similar to how the human eye would need to adjust.”

16 reacties

 1.    1949 XP
  elazzja's avatar

  ik denk dat een goede pc/mac het ook wel aan kan. MACPRO Eight core

 2.    1919 XP
  ddvos's avatar

  dat heb ik vaker gehoord bij killzone 2 zijden ze dat ook maar laat het dan maar eens zien in de praktijk

 3. Anoniem -   
  84.25.78.48 (Niet geregistreerd)'s avatar

  HDR-L Is iets van Half-life 2 wat voor jet eerst gedemonstreerd werd in een demo van de Lost Coast gebaseerd op de HL-2 Engine,Hoe lang is dat geleden geloof dat ik toen een pc had die draaide op een Ati x800 xt en 2 gig core2duo cpu redelijk systeem toen draaide als een tiet, Zo’n 6 jaar geleden
  HDR-L Is dus anno 2010 helemaal niet meer zo spannend.Vind het wel mooi maar bij bijvoorbeeld Counterstrike source had je dat ook je kon het aan en uitzetten.Als je hem uitzette had je een voordeel op de andere die er wel mee speelde. maar goed het is een extra’tje dat het als het goed gedaan word ook gewoon op een X… 3.. doet. Slechte PR van Mevrouwtje Claire Backhouse.! Als je niks van je product weet kun je beter je mond houden.!

 4.    109 XP
  Kenney's avatar

  *Ugh* krijgen we dit nu bij elke titel te horen?

 5.    6677 XP
  Myx's avatar

  Toen ik die demo speelde wist ik dit al gewoon XD

 6.    23 XP
  Homer's avatar

  Deze game gaat ik halen, en mooi dat ie alleen op ps3 te spelen is ๐Ÿ˜€

 7.    22 XP
  hengellaar's avatar

  @ddvos:

  Dat kan ju niet laten zien, want anders konden ze het wel op die andere console spelen

 8. Anoniem -   
  Dexter's avatar

  Ben ik de enige die dit standaard PR-praatje zat word? Heb de demo gespeeld en vond de game er niet uit zien.. Zeker niet na het spelen van Uncharted 2. Alleen mogelijk op PS3, ja, omdat die volgens de structuur van de PS3 is ontworpen! Jezus.. Als ik de PS3-versie van FIFA 10 koop is die toch ook alleen mogelijk op de PS3 of niet? Kan moeilijk een Blu-ray disc in een Xbox 360 stoppen..

 9.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  haha maar dit wisten we toch al ๐Ÿ˜›

 10.    31 XP
  Endrix's avatar

  volgens mij begrijpen een paar posters niet wat ze bedoelen… ze zeggen dat de technologie dat is gebruikt om GOW3 zo mooi te maken alleen in de PS3 zit en daarom ook alleen mogelijk op PS3 en geen een andere CONSOLE.

 11. Anoniem -   
  84.25.78.48 (Niet geregistreerd)'s avatar

  @Endrix:

  Dude Ik denk dat jij het niet helemaal snapt.!!!!!

  HDR Lightning bestond al toen bestond er niet eens een PS3.!
  Ik vind het een geweldige console.
  Maar het wordt wel erg lame om maar steeds te roepen dat de ps3 alles kan.

 12.    473 XP
  mickje12's avatar

  @84.25.78.48 (Niet geregistreerd):
  Het is toch logisch dat ze dat zeggen!
  Sony zegt dat de Playstation de beste console is, waar dit spel alleen mogelijk op is, microsoft gooit met geld en koopt elke DLC om iedereen erbij te naaien…
  Iedereen heeft zo zijn manieren!

 13.    1919 XP
  ddvos's avatar

  @hengellaar:

  Ik heb wel eens zo iets gezien bij killzone maar het is de vraag of het echt is

 14.    359 XP
  Ernesto!'s avatar

  Netjes ๐Ÿ˜›

 15.    14 XP
  rob6114's avatar

  de ps3 is de bom

 16.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Komt er dus op neer dat de demo maar op halve kracht draaide. ๐Ÿ™‚