Ken Levine gaat na zeventien lange en ook zeker succesvolle jaren de deuren sluiten van Irrational Games. De ontwikkelstudio achter onder andere het uiterst populaire BioShock. De creative director en mede-oprichter gaat verder onder het vlaggenschip dat Take Two heet, maar met een kleinere studio. Zo toont een bericht op de officiële website van de ontwikkelaar.

Slechts vijftien leden van de originele staf zullen nog verder gaan met Levine, de rest wordt vriendelijk doch dringend de deur gewezen. De reden voor dit besluit is, volgens de creatieve geest, dat ze met de kleinere nieuwe studio persoonlijkere verhalen willen schrijven, persoonlijker willen worden met de gamer en al het materiaal enkel digitaal aanbieden. Levine doet wel meteen de belofte dat de mensen die ontslagen zijn de beste steun krijgen die ze maar kunnen krijgen.

Waarom Ken Levine en Take Two hebben besloten een hele nieuwe studio te starten is niet helemaal helder, maar er zullen ongetwijfeld ook wat zakelijke kwesties hebben meegespeeld. Ze zouden natuurlijk ook gewoon de mensen kunnen ontslaan en de focus op de gewenste richting kunnen leggen. Hoe dan ook laat Irrational Games een kleurrijke geschiedenis achter met als ultieme product BioShock. Daarnaast moeten we ook klassiekers zoals System Shock 2 en SWAT 4 zeker niet vergeten. We hopen dan ook veel mooie dingen te gaan zien van de nieuwe studio van Levine.