De PlayStation 4 is met de ondersteuning van Sony en de gemakkelijke architectuur een fijn platform om games voor te ontwikkelen en dit wordt dan ook massaal gedaan. Uit een poll dat Gamesindustry.biz hield onder 2600 aanwezigen op de GDC van vorig jaar gaf 20% aan te ontwikkelen voor de PlayStation 4.

Diezelfde poll geeft ook aan dat 17% van deze ontwikkelaars aan Xbox One games werken, 14% aan PlayStation 3 games, 12% aan Xbox 360 games en slechts 4% aan Wii U games. Ongeveer de helft gaf ook aan dat hun games in de maak zijn voor de PC.

Dat levert een hoger percentage dan 100% op en dat komt omdat ontwikkelaars de keuze hadden om meerdere platformen aan te vinken waarvoor hun game(s) in ontwikkeling zijn – iets wat natuurlijk logisch is gezien er altijd veel multiplatform releases zijn.

Desalniettemin komt de PlayStation 4 uit de bus als meest populaire console om voor te ontwikkelen en bij de vorige generatie is dat de PlayStation 3. Wel moeten we hierbij opmerken dat het om een poll gaat onder 2600 man en dat het niet 100% accuraat is voor de gehele industrie.