De hoogtepunten van Sony’s persconferentie op de CES in Las Vegas

Op dit moment is de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, Amerika aan de gang en daar zijn natuurlijk de grootste bedrijven aanwezig en natuurlijk ook Sony. Afgelopen nacht heeft Sony zijn persconferentie gehouden en er werd vooral veel gepraat. Heel veel gepraat zelf en eigenlijk maar over één ding: 3D Televisie.

Gelukkig kwam er tussendoor ook nog informatie over de PlayStation 3, wat voor ons natuurlijk interessant is. Het zijn geen grote aankondigingen of iets dergelijks, maar er was wel een belangrijke aankonidiging voor het PlayStation Network (PSN). Sony heeft namelijk een nieuwe divisie opgericht genaamd Sony Network Entertainment, Inc.

Deze tak neemt alle netwerken op zich van alle producten van Sony, waaronder het PSN. Verder zijn ze bezig het netwerk te verbreden naar de vele apparaten van Sony, waaronder de Bravia en Blu-ray Disc spelers. Dit is een grote stap voor Sony, want in de toekomst zal elke TV, Blu-ray Disc speler of andere apparaten van Sony aan het netwerk hangen voor vele mooie services.

Verder hadden ze ook nog de laatste verkoopcijfers van de PlayStation 3, want de verkopen zijn in de laatste vijf weken van 2009 enorm gestegen. In deze weken is de PS3 ruim 3,8 miljoen keer wereldwijd verkocht, met een aandeel van 1,7 miljoen verkochte exemplaren alleen al in Amerika. Dit is een stijging van maar liefts 76% ten opzichte van dezelfde periode in 2008.

Dit was het enigste benoembare voor de PlayStation 3 tijdens Sony’s persconferentie die voor ons vannacht heeft plaatsgevonden op de CES in Las Vegas, Amerika. Natuurlijk hopen we op veel interessanter en belangrijker nieuws nog deze dagen, dus houd PS3-Sense goed in de gaten.

9 reacties

 1.    163 XP
  Thijzzy's avatar

  ik wil 3d-televisie alleen mn scherm is max 80Hz en geen 150Hz dus dat word sparen 😛

 2.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  gisteren Avatar 3D gezien in de bios, en ik wil ook 3D TV 😀

 3.    117 XP
  angryfox's avatar

  @Wouter1980:

  Had je niet last van je hoofd/ogen ?

  met plaatjes:

  http://www.engadget.com/2010/01/06/live-from-sonys-ces-2010-press-event/

 4.    52 XP
  Snitser's avatar

  zo’n 3D tv lijkt mij ook wel wat 😀

 5.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ik merk wel dat steeds meer mensen een ps3 hebben

 6.    6677 XP
  Myx's avatar

  Hmm toch mr wachten op de e3 😀

 7.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Het is toch wat met dat 3D gebeuren. wordt nog héél groot

 8.    113 XP
  micordegrood's avatar

  3d is echt geweldig! kan er niet op wachten om daar straks uncharted 3 in te spelen! wanneer komt de eerste 3d tv iemand enig idee?

 9.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  @angryfox: nee, hoezo? in het begin was het even wennen dat de ondertiteling er voor stond, maar daar wen je aan. 🙂

  Modern Warfare 2 in 3D 😀