Op dit moment is de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, Amerika aan de gang en daar zijn natuurlijk de grootste bedrijven aanwezig en natuurlijk ook Sony. Afgelopen nacht heeft Sony zijn persconferentie gehouden en er werd vooral veel gepraat. Heel veel gepraat zelf en eigenlijk maar over één ding: 3D Televisie.

Gelukkig kwam er tussendoor ook nog informatie over de PlayStation 3, wat voor ons natuurlijk interessant is. Het zijn geen grote aankondigingen of iets dergelijks, maar er was wel een belangrijke aankonidiging voor het PlayStation Network (PSN). Sony heeft namelijk een nieuwe divisie opgericht genaamd Sony Network Entertainment, Inc.

Deze tak neemt alle netwerken op zich van alle producten van Sony, waaronder het PSN. Verder zijn ze bezig het netwerk te verbreden naar de vele apparaten van Sony, waaronder de Bravia en Blu-ray Disc spelers. Dit is een grote stap voor Sony, want in de toekomst zal elke TV, Blu-ray Disc speler of andere apparaten van Sony aan het netwerk hangen voor vele mooie services.

Verder hadden ze ook nog de laatste verkoopcijfers van de PlayStation 3, want de verkopen zijn in de laatste vijf weken van 2009 enorm gestegen. In deze weken is de PS3 ruim 3,8 miljoen keer wereldwijd verkocht, met een aandeel van 1,7 miljoen verkochte exemplaren alleen al in Amerika. Dit is een stijging van maar liefts 76% ten opzichte van dezelfde periode in 2008.

Dit was het enigste benoembare voor de PlayStation 3 tijdens Sony’s persconferentie die voor ons vannacht heeft plaatsgevonden op de CES in Las Vegas, Amerika. Natuurlijk hopen we op veel interessanter en belangrijker nieuws nog deze dagen, dus houd PS3-Sense goed in de gaten.