Volgende maand zal één van de belangrijkste titels van dit jaar voor de Xbox One verschijnen. We hebben het natuurlijk over Titanfall van Respawn Entertainment en Electronic Arts. De shooter zal daarnaast verschijnen voor de PC en Xbox 360, maar wordt toch gezien als de systemseller voor Microsoft nieuwste console.

Deze vorm van exclusiviteit komt waarschijnlijk voort uit de instelling van Respawn Entertainment die zich wilde focussen op één console vanwege het feit dat ze toen nog een klein team waren. Verder was Microsoft in 2011 en 2012 hun visie over de Xbox One aan het verspreiden en dacht de meerderheid uit de industrie dat deze zou gaan domineren.

Sony was aan de andere hand informatie aan het verzamelen, maar niet aan het delen. Deze uitspraken zijn afkomstig van een NeoGAF gebruiker en insider genaamd famousmortimer. Hij wist ook te vertellen dat Respawn Entertainment de Xbox One koos omdat de Xbox 360 aan het domineren was in de VS en Europa. Sony hield zich echter op de vlakte waardoor het een no-brainer was.

“Respawn picked the XB1 because it seemed like the better choice. MS was pushing it. Sony was mum. The 360 dominated the US and western EU, which is where FPS are king. It was a no-brainer.”

We nemen deze informatie als je het zou wil noemen met een korrel zout, maar wellicht dat Respawn Entertainment toch een fout heeft gemaakt en zich nu achter de oren krabt. Zij konden natuurlijk ook niet voorspellen dat Sony nu al meer dan 5 miljoen PS4´s zou verkopen. Hoewel Titanfall echt exclusief blijft voor de PC en Xbox gaf Vince Zampella van Respawn Entertainment wel aan dat Titanfall 2 wel naar de PS4 zal komen.