Ondanks dat we een PlayStation site zijn in hart en nieren houden we natuurlijk ook onze concullega’s scherp in de gaten. Zeker kamp Microsoft die het zeker lang niet slecht doet met hun Xbox One. Tot op heden is de release van deze next-gen console nog niet bekend in de Benelux, maar in de UK is deze sinds eind november vorig jaar te verkrijgen. Laat dit nou tevens ook het land zijn waar de machine zijn eerste permanente officiële prijsverlaging gaat krijgen.

Zojuist heeft Xbox UK via het medium Twitter aangekondigd dat de Xbox One vanaf 28 februari permanent in prijs zal worden verlaagd van 430,- naar 399,- Britse ponden.

 

Ruwweg in euro’s omgerekend zal de console van €520,- naar €480,- gaan. Grote verschil is dat men nu de geanticipeerde titel Titanfall erbij krijgt als downloadcode in plaats van fysiek. Als reden geeft men op dat men de gamer het beste wil geven voor zijn of haar geld, aldus marketing director UK Harvey Eagle;

“We feel the time is right now to do this because Titanfall is coming out. It’s the game that most gamers are looking forward to playing, and we think that this is a great time to offer this new price point moving forwards, and include the game while stocks last.”

Logische verklaring kan zijn dat de Sony met de PlayStation 4 flinke brokken van de markt in zijn bezit neemt gezien de wereldwijde verkoopaantallen en Microsoft zich genoodzaakt ziet om met de prijs te schipperen om niet achter op Sony te raken. Of de rest van de wereld spoedig ook een prijsverlaging kan verwachten is nog niets van bekend. Of de Benelux bij launch van de Xbox One ook een ‘speciale prijs’ gecombineerd met games gaat krijgen is nog niet bekend.