Voorafgaand aan de release van de PlayStation 4 in Japan stonden er al heel wat mensen in de rij die ieder graag de nieuwe console van Sony wilden bemachtigen. Nu een paar dagen na de release heeft Famitsu het aantal verkochte units bekendgemaakt. Het gaat hier om 322.083 verkochte consoles binnen twee dagen en daarmee schiet de PlayStation 4 zijn voorganger, de PlayStation 3, ruimschoots voorbij.

Daar gingen er destijds ‘maar’ 88.443 exemplaren van over de toonbank. Tevens is de PS4 daarmee ook de Wii U de baas die eerder 308.570 exemplaren in twee dagen wist te verkopen. Baas boven baas blijft echter de PlayStation 2 waarvan er in twee dagen na de release 650.552 consoles verkocht zijn en die daarmee de PlayStation 4 dus nog altijd ruim achter zich laat.

Daar moet wel bij worden opgemerkt dat het console landschap nu is veranderd, daar de PlayStation 2 destijds min of meer een monopoly positie had. Gezien de vorige generatie consoles en de huidige generatie, waarin de PS4 en Xbox One voornamelijk de dienst lijken uit te gaan maken, is dat natuurlijk niet meer het geval.