Vorig jaar dook het gerucht op dat de PC game Day Z misschien naar de PlayStation 4 zou gaan komen, al is daar nu enkele maanden later nog steeds geen duidelijkheid over. Dan Hall, die vertrekt bij ontwikkelaar Bohemia Interactive, heeft in gesprek met Eurogamer aangegeven dat hij verwacht dat er nog voor het einde van het jaar een beslissing genomen zal worden.

Op dit moment is de ontwikkelaar in ieder geval nog steeds in gesprek met verschillende partijen waaronder Sony en Microsoft, maar echt veel zijn ze er nog niet mee opgeschoten. Dus als de game gaat komen naar consoles zal het nog een lange tijd duren, want de ontwikkeling vergt tijd en ze zijn er nog niet aan begonnen.

“I would be surprised if we hadn’t made a decision by the end of the year. Whether that means it’s being actively developed or released… I’d be surprised if any console port could be developed in 12 months; we haven’t fully started developing anything yet for a console, so…”

Het is dus even afwachten of er ooit een console versie gaat komen, maar de woorden van Hall geven wel een positief signaal af.