Special: Tarek in Londen voor het Call of Duty: Ghosts kampioenschap – Het is half zeven ‘s ochtends. Terwijl we enigszins levenloos voor ons uit zitten te staren zien we de rij mensen die gaat boarden stap voor stap voortschuifelen. Het gaat traag, heel traag, maar enige tijd later zijn wij dan toch echt aan de beurt. Dan komt het leukste gedeelte van reizen (maar niet heus) en dat is dat we ons mogen ontdoen van enkele van onze kledingstukken. Schoenen uit, riem af etc, het standaard douane verhaal dus. Maar goed, tijd om het vliegtuig in te stappen richting Londen voor de Europese finales van het Call of Duty: Ghosts kampioenschap.

De opzet

Nadat we zijn aangekomen gaat het snel, in onze hotelkamers krijgen we amper de tijd om onze spullen op te bergen of we kunnen alweer door, het toernooi staat immers op het punt van beginnen. Taxi in en op naar het grote… stadion. Normaal wordt hier de oersport (rugby) van Engeland beoefent, maar daar komen we natuurlijk niet voor. Daar aangekomen (het is nog steeds vroeg in de ochtend) stappen we de taxi uit en gaan we het stadion binnen. Bijna gelijk komen we in de hal waar het evenement gehouden wordt. Vergeleken met vorig jaar is de opzet behoorlijk anders, nog professioneler vooral.

Vanaf een tribune kijken we namelijk neer op het podium waar de teams in een geluiddichte booth zitten, ditmaal niet tegenover elkaar, maar min of meer naast elkaar. Tussen hen in bevindt zich de tafel waarachter twee personen namens de MLG (Major League Gaming) de verschillende wedstrijden aan elkaar praten en ze tevens ook van live commentaar voorzien. Als we binnenkomen is het toernooi al volop aan de gang en even later zijn de twee afgevaardigden uit de Benelux aan de beurt

Real All Stars versus DB Gaming

Bij dit evenement moeten Real All Stars en DB Gaming de eer namens de Benelux hoog zien te houden. Deze twee teams strijden direct tegen elkaar, dus we zullen helaas al snel afscheid van één van hen moeten nemen. Het gaat hier om de beste uit vijf matches en er worden drie verschillende modi gespeeld. De eerste is Domination waarin Real All Stars direct de leiding neemt om die vervolgens niet meer af te staan.

Hierna volgt Search & Destroy en daarin is het een stuk spannender, want het gaat nek aan nek. Het staat 5-4 voor Real All Stars en deze laatste match is voor hen bepalend of ze wel of niet een punt scoren. Maar om de spanning nog even op te voeren verliezen ze deze waarin het uiteindelijk op overtime aankomt. Daarin tonen ze zich toch de sterkste en trekken ze uiteindelijk aan het langste eind waarna ze de winst weten veilig te stellen in een potje Blitz. Hierbij weten ze redelijk overtuigend het beslissende punt te scoren en daarmee bemachtigen ze het ticket naar Los Angeles en daar mogen ze gaan strijden om de wereldtitel en 1 miljoen dollar.

De strijd om de Europese titel en 15.000 euro

Hoewel de wereldtitel in Los Angeles samen met 1 miljoen dollar kan worden opgehaald, staat op de tweede dag de strijd om de Europese titel en 15.000 euro op het programma. De Nederlanders van Real All Stars openen al vroeg en gaan daarin de strijd aan met Killerfish uit Duitsland. Weer gaat het om de best uit vijf waarbij drie verschillende modi worden gespeeld.

In Domination weet Real All Stars vrij eenvoudig te winnen met een relatief groot puntenverschil. In Search & Destroy overtuigt Killerfish echter meer, want zij schrijven het punt voor die ronde op hun naam. Met 1-1 op het scorebord duiken beide teams in een potje Blitz en die weten de Real All Stars met drie punten verschil te winnen. De volgende ronde winnen is voor Real All Stars voldoende om naar de kwartfinales te gaan, voor Killerfish hangt het er echt om. De vierde ronde is weer een potje Domination en net zoals het eerste potje Domination weet Real All Stars ook deze te winnen en daarmee gaan zij door in het toernooi.

De kwartfinale

Real All Stars treden in de kwartfinale aan tegen de Britse favoriet Vitality Rises. Het eerste potje draait weer om Domination, de modus waarin Real All Stars relatief vaak wint. Met een heel klein verschil weten de Nederlanders ook nu te winnen en dus direct de leiding te nemen. Dan volgt echter Search & Destroy, maar dat is toch een wat mindere modus voor de Nederlanders, want net zoals in de achtste finale verliezen ze ook deze keer weer, nu vrij kansloos zelfs. 1-1 dus, waarbij in het volgende potje weer de modus Blitz centraal staat.

Hoewel heel spannend, zeker omdat het langdurig gelijk op gaat, zijn het uiteindelijk de Britten die in de laatste momenten van de strijd de wints pakken. De Real All Stars moeten het dus echt gaan laten zien in de vierde ronde waar weer Domination gespeeld wordt. Maar het is niet genoeg, ondanks dat ze hier aan het begin van deze ronde nog een punt pakte. De Britten winnen met 3-1. Wel hebben de Real All Stars de kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Los Angeles op zak en binnenkort zullen ze dan ook daar aantreden op het wereldkampioenschap.

Over en sluiten

De Nederlanders van Real All Stars gaan naar huis en ook voor ons zit het er dus op. Het was tof om tijdens deze twee dagen bij het Europese kampioenschap Call of Duty: Ghosts aanwezig te zijn. We hebben ons erg vermaakt en veel spannend potjes bijgewoond. Voordat wij naar huis gaan, gaan we eerst nog ergens eten en genieten van een biertje. Met even vroege oogjes als dat we onze reis begonnen sluiten we die ook weer af. Morgenochtend is het tijd om in alle vroegte het vliegtuig terug naar Nederland te pakken en dus sluit ik deze special nu af. Maar van de week komt onze videoreportage nog online en vergeet die zeker niet te kijken!