Dead Nation: Apocalypse Edition zal binnenkort verschijnen op de PlayStation 4. Zo zal de game deel uitmaken van de PlayStation Plus Instant Game Collection update, zoals we eerder vandaag al lieten weten. Nu hebben we ook wat meer informatie over de game ontvangen evenals dat de eerste trailer online is verschenen, zie hierboven.

De game is ten opzichte van de PlayStation 3 inhoudelijk qua gameplay hetzelfde, maar wel kent het wat technische upgrades. Zo is de game speelbaar in 1080p met hierbij verbeterde textures, rendering en effecten waardoor de game er visueel nog strakker uitziet.

Ook de besturing is van een update voorzien, zo kun je nu nog sneller wapens selecteren via de quick weapon select. Ook zal je in deze game de ‘Road to Devastation’ uitbreiding aantreffen en deze uitbreiding bevat twee nieuwe modi; Arcade & Endless.

Speciaal voor de PlayStation 4 versie is er ondersteuning voor de PlayStation companion app waarmee je jouw statistieken in de gaten kunt houden. Verder bevat deze editie nog een Challange modus en hiermee kun je jouw score per level naar vrienden sturen die dit kunnen proberen te verbeteren.

Als laatste is er nog een Broadcast+ modus en hiermee kun je jouw game streamen en tegelijkertijd kunnen kijkers de moeilijkheidsgraad beïnvloeden. De kijkers kunnen via de PlayStation 4 of via een webbrowser met een vote systeem bepalen wat voor positief of negatief effect er in de game zal moeten optreden.

In totaal zijn er 30 verschillende voting effecten die zich kunnen voordoen. Deze variëren van zombie pack spawns tot meer ammo, het uitschakelen van de mogelijkheid om te rennen en meer. Je kunt aan het einde wraak nemen omdat de stemmers als zombie opduiken in de game.

In de bovenstaande trailer krijg je het één en ander te zien van de nieuwe features en daarnaast gaf Housemarque aan dat we binnenkort meer Dead Nation nieuws mogen verwachten, ook omtrent een PlayStation Vita versie.