The Crew van Ubisoft. In oktober vorig jaar werd bekend dat de game naast Watch_Dogs in aanmerking kwam voor een fikse vertraging en sindsdien is het angstvallig stil rond het spel. Geen trailers, geen informatie.

En nu daar dan eindelijk nieuws, of beter gezegd een gerucht naar buiten komt over de open-world racegame is het ook meteen opmerkelijk. GameStop biedt het spel op verschillende sites namelijk aan voor het niet geringe bedrag van € 100,-. Het lijkt om de normale versie van de game te gaan en niet om een speciale editie, waarvoor een dergelijke prijs niet onlogisch zou klinken.

Om te beginnen Duitsland. Daar kun je het spel bestellen voor precies € 100,77.

In Zwitserland plaats je een pre-order voor 120,77 Zwitserse franken, wat gelijk is aan zo’n € 99,-.

De Italiaanse afdeling van de keten heeft The Crew dan weer niet op de website staan, maar de bekende pre-order hoesjes die in de winkels liggen tonen een prijskaartje met daarop € 100,98.

Natuurlijk kan dit slechts om een zogenaamde placeholder gaan. Want ja, daar worden wel eens vaker fouten mee gemaakt en ja, zo worden er vaker onware geruchten de wereld in geholpen. Maar het is wel een feit dat de Italiaanse en Duitse GameStop al daadwerkelijk pre-orders aannemen voor dit onwaarschijnlijke bedrag. Daarbij is het verschijnsel niet in één, maar in drie verschillende landen opgedoken en is ook bij het omrekenen naar Zwitserse Franken niet opgemerkt dat er, mocht dat zo zijn, een fout zit in de prijs

Daarentegen, op Ubisoft’s eigen Uplay-site kost The Crew je ‘slechts’ het normale bedrag van € 69,99. Zowel GameStop als Ubisoft hebben nog niet gereageerd en we doen het voorlopig af als een gerucht. Laten we hopen dat Ubisoft hier snel duidelijkheid over verschaft en niet alleen hierover. De radiostilte rondom The Crew heeft lang genoeg geduurd.